Kendi hayatımızdan örnekler vererek hak ve özgürlükleri anlattığımız bir hikâye yazalım.

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı Kendi hayatımızdan örnekler vererek hak ve özgürlükleri anlattığımız bir hikâye yazalım. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Kendi hayatımızdan örnekler vererek hak ve özgürlükleri anlattığımız bir hikâye yazalım.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Evimize bir kedi almaya karar vermiştik. Ben kedimizin farklı bir cins olmasını annem ise daha farklı bir cins olmasını istiyordu.

Babam ise cins kedi istemiyordu.

Hepimiz fikrimizi söyledikten sonra kura atmaya karar verdik. Kurada babamın istediği çıkmıştı. Ben bu duruma çok üzüldüm. Adil olanın bu olduğunu biliyordum ama üzülmekten de kendime alamıyorum.

Babam kediyi getirdiğinde benim istediğim kedi olduğunu farkettim ve çok şaşırdım. Babamın benim sözlerime değer vermesi ve bana böyle bir sürpriz yapması kendimi çok değerli hissettirdi.

Her çocuk hakkı olarak düşüncesini söyleme ve bu alanlarına saygı duyulmaya hakkı vardır.


“Kendi hayatımızdan örnekler vererek hak ve özgürlükleri anlattığımız bir hikâye yazalım.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Haklarımdan bir tanesi düşüncemi özgürce söyleyebilme hakkıdır.

Ailemle beraber tatil, gidilecek yer veya alınacak bir şeyler konusunda bana fikir danışılmasını çok önemsiyorum.

Sevgi ve saygı çerçevesinde ailemin bana fikrimi sorması ve benim de onlara saygılı bir şekilde fikirlerimi söyleyerek ortak bir karar almamız kendimi çok iyi hissettiriyor.

Sizler bana birçok konuda fikrimi sorduğunuzda kendimi çok değerli hissediyorum ve hayata karşı karar alma gücüm kuvvetleniyor.

Bu yaz tatilinde ailem bana iki seçenek sunarak nereye gitmek istediğimi sordum. Fikrimi söyledikten sonra ortak bir karar alındı ve gerçekten kendimi çok iyi hissettim.



 

Our Score