Günlük yaşamımızda karşılaştığımız hareketli cisimlere örnekler verelim.

3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Günlük yaşamımızda karşılaştığımız hareketli cisimlere örnekler verelim. Bu cisimlerin hangi durumlarda tehlikelere sebep olabileceğini arkadaşlarımızla tartışalım. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Günlük yaşamımızda karşılaştığımız hareketli cisimlere örnekler verelim. Bu cisimlerin hangi durumlarda tehlikelere sebep olabileceğini arkadaşlarımızla tartışalım.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Sallanan salıncağın önüne geçmek veya onu durdurmak salıncağın bize düşürmesini sebep olabilir. Bu nedenle tehlikelidir. Yolda hızlanan bir araba bize ve arabanın içindekilere tehlikeli olabilir. Vantilatör ve matkap gibi çalıştığı zaman bize zarar verebilecek aletler vardır.


“Günlük yaşamımızda karşılaştığımız hareketli cisimlere örnekler verelim. Bu cisimlerin hangi durumlarda tehlikelere sebep olabileceğini arkadaşlarımızla tartışalım.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Yolda hareket halinde olan bir araba hızlı gidiyorsa kaza olabilir. Bisiklette hızlı bir şekilde kullanan bir çocuk hem kendisine hem de başkalarına zarar verebilir. Yokuştan aşağı yuvarlanan büyük bir kaya bize zarar verebilir.

Dönen vantilatör eğer elimizi kolumuzu vantilatörün içine doğru izatırsak bize zarar verebilir. Vantilatör gibi matkap, mikser, elektrikli testerede çalıştığı zaman dokununca tehlikelidir. Salıncakta biri sallandığı zaman salıncağın önüne geçmek, salıncağı durdurmak da bizim için tehlikelidir.



 

Our Score