Dezavantajlı bireylere yönelik çevrenizde hangi çalışmalar yapılıyor? Söyleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Dezavantajlı bireylere yönelik çevrenizde hangi çalışmalar yapılıyor? Söyleyiniz. Sizce bu çalışmalar, kendimizi o bireylerin yerine koyduğumuzu yani empati yaptığımızı gösteriyor mu? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Dezavantajlı bireylere yönelik çevrenizde hangi çalışmalar yapılıyor? Söyleyiniz. Sizce bu çalışmalar, kendimizi o bireylerin yerine koyduğumuzu yani empati yaptığımızı gösteriyor mu?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Dezavantajlı birileri yönelik çevremizde sadece onlara ayrılan alanlar, sarı kaldırım parklarının döşenmesi, merdivenlerden inip çıkabilmeleri için teknolojik aletler gibi çalışmalar yapılıyor.

Bu çalışmalar onların her yere girebilmeleri ve rahat edebilmeleri için yeterli değildir. Bu çalışmalar iyileştirilmeli ve geliştirilmelidir.


“Dezavantajlı bireylere yönelik çevrenizde hangi çalışmalar yapılıyor? Söyleyiniz. Sizce bu çalışmalar, kendimizi o bireylerin yerine koyduğumuzu yani empati yaptığımızı gösteriyor mu?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ne zaman taşlı bireylere yönelik çevremizde onlara özel alanların yapılması, oturma ve park etme gibi alanların ayrılması, hastane, alışveriş merkezi gibi yerlerde kolay hareket etmelerini sağlayacak alanlar yapılmaktadır.

Bence bu çalışmalar, kendimizi o bireylerin yerine koyduğumuzu yani empati yaptığımızı gösterir.

Ancak bu çalışmalar yeterli değildir. Çünkü bu insanlar diğer insanlar kadar rahat bir şekilde hareket edeceği imkanı her zaman ve her yerde bulamıyorlar.

Bunun için yapılan çalışmalar arttırılmalı ve yenilenmelidir.



 

Our Score