Toplumdaki demokratik olmayan olay ve davranışları önlemek için neler yapabileceğinizi arkadaşlarınızla tartışınız.

4. Sınıf Demokrasi ve İnsan Hakları Kitabı Toplumdaki demokratik olmayan olay ve davranışları önlemek için neler yapabileceğinizi arkadaşlarınızla tartışınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Toplumdaki demokratik olmayan olay ve davranışları önlemek için neler yapabileceğinizi arkadaşlarınızla tartışınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Toplumdaki demokratik olmayan olay ve davranışları önlemek için bu konudaki yetkili kişilerin daha dikkatli ve çalışkan olmaları, yasaların iyileştirilmesi ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerekmektedir.


“Toplumdaki demokratik olmayan olay ve davranışları önlemek için neler yapabileceğinizi arkadaşlarınızla tartışınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Kanunlar ve yasalar olmasına rağmen ne yazık ki bütün toplumlarda demokratik olmayan olay ve davranışlar görülebilmektedir.

Devletin birinci vazifelerinden biri vatandaşı korumak ve güvenliğini sağlamaktır.

Toplumdaki yaşanan demokratik olmayan olay ve davranışları önlemek için halk bu konuda bilinçlendirilmeli gerekirse broşür dağıtmak, TV ,afiş veya sosyal medya gibi kuruşlarda halka en çok ulaşabilecek yerlerde toplumu bilinçlendirmek lazımdır.

Kanun ve yasaların buna göre düzenlenmesi ve yetkili olan kişilerin bu konuda daha hassas ve dikkatli davranarak bu olayları engellemeye ve önlem almaya çalışmaları gerekmektedir.



 

Our Score