Hak ve özgürlük kavramlarının anlamlarını araştırınız. Bu kavramların neden evrensel olduğu hakkında düşüncelerinizi yazınız.

4. Sınıf Demokrasi ve İnsan Hakları Kitabı Hak ve özgürlük kavramlarının anlamlarını araştırınız. Bu kavramların neden evrensel olduğu hakkında düşüncelerinizi yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Hak ve özgürlük kavramlarının anlamlarını araştırınız. Bu kavramların neden evrensel olduğu hakkında düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Özgürlük: Herhangi bir koşula sınırlanmama, zorlamaya kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumu.

Hak:  hukukça uygunluk, adalet. Hukukun, adaletin gerektiği ve birine ayrıldığı şey, kazanım, kazanç.

Hak ve özgürlük birbirinden ayrılamaz ve evrenseldir. İnsanlar haklarıyla beraber özgürlüğe adım atmış olurlar. Bir çocuk eğitim hakkından yararlanmalı tarafsız objektif olarak düşünebilmelidir. Bu da onu özgür yapar.


“Hak ve özgürlük kavramlarının anlamlarını araştırınız. Bu kavramların neden evrensel olduğu hakkında düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Özgürlük: Herhangi bir koşula sınırlanmama, zorlamaya kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumu. İnsanın her türlü dış etkenden bağımsız olarak kendi istenince kendi düşüncesine karar vermesi durumu.

Hak:  hukukça uygunluk, adalet. Hukukun, adaletin gerektiği ve birine ayrıldığı şey, kazanım, kazanç.

Bu kavramlar evrenseldir çünkü insanlar hiç kimsenin baskısı altında olmamalıdır. Kendi istediklerini düşünmeli, karar vermeli ve öyle davranmalarıdır.

Haklarımız da evrensel olarak güvence altına alınmalıdır çünkü yemek yeme  yaşama, eğitim  sağlık gibi haklarımız olmalıdır. İnsan gibi yaşamak için bu haklara ihtiyaç duyarız. Bu haklara sahip oldukça özgürlüğümüzü daha iyi kullanarak daha iyi bir hayata sahip oluruz.



 

Our Score