Ülkemizde insan hakları ve özgürlükleri kapsamında gerçekleştirilen olumlu güncel olayları araştırarak sizi en çok etkileyen gelişmeyi yazınız.

4. Sınıf Demokrasi ve İnsan Hakları Kitabı Ülkemizde insan hakları ve özgürlükleri kapsamında gerçekleştirilen olumlu güncel olayları araştırarak sizi en çok etkileyen gelişmeyi yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Ülkemizde insan hakları ve özgürlükleri kapsamında gerçekleştirilen olumlu güncel olayları araştırarak sizi en çok etkileyen gelişmeyi yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Ülkemizde insan hakları ve özgürlükler kapsamında gerçekleştirilen ve beni en çok etkileyen çalışma uluslararası mekanizmalarla işbirliği. Burada ülkemiz Avrupa İşkence Önlemesi Komitesinde işbirliği yapmaktadır. Bundan sonra göz altı koşulları ve ceza evlerinde AİÖK uygun bir şekilde davranılacaktır.


“Ülkemizde insan hakları ve özgürlükleri kapsamında gerçekleştirilen olumlu güncel olayları araştırarak sizi en çok etkileyen gelişmeyi yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ülkemizde insan hakları ve özgürlüğü kapsamında gerçekleştirilen ve beni en çok etkileyen çalışma insan hakları eğitimi çünkü bu konuyu araştırıyorsam ve bilgi ediniyorsan bu çalışma sayesinde. İlköğretim müfredatına eklendiği için insan haklarını öğrenebiliyorum.

Liselerde seçmeli ders olarak çeşitli üniversitelerde insan hakları merkezleri açıldı. Polis akademisinde ve memur adaylarının hazırlıklarında insan hakları öğretiliyor. Emniyet ve yargı mensupları da bunları öğrenmektedir. İnsan hakları ne kadar öğrenilirse o kadar uygulanması kolay olur. Nu yüzden beni en çok etkileyen çalışma insan hakları eğitimidir.



 

Our Score