Günümüzde insan hakları ve özgürlükleri için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu belirleyiniz.

4. Sınıf Demokrasi ve İnsan Hakları Kitabı Günümüzde insan hakları ve özgürlükleri için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu belirleyiniz. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Günümüzde insan hakları ve özgürlükleri için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu belirleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Ben günümüzde insan hakları ve özgürlükleri için mücadele eden sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TIHV) belirledim. Türkiye insan hakları Vakfı’nın çalışma alanları:  insan hakları ihlallerinde olayların belgelenmesi ve kamuoyuna duyurulması için çalışır.

Bu olayda sorumlu olan kişilerin cezalandırılması cezalarının daha ağır olması için çalışır. Hakikati ön plana çıkarır. Toplumdaki insan hakları ihlalini gözler önüne sürer ve insanlarda farkındalık yaratır. Cezasızlığı artırmak görevlerindendir ve mutlak işkence yasağını kaldırmak için çalışmalar yapar.


“Günümüzde insan hakları ve özgürlükleri için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu belirleyiniz.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ben günümüzde insan hakları ve özgürlükleri için mücadele eden sivil toplum kuruluşu olarak insan hakları ve mazlumlar için dayanışma derneği Mazlumder’i seçtim Mazlumder’in çalışmaları: Türkiye ve dünyada insan hak ve özgürlüklerinin korunması, insanların bilinçlendirilmesi ve insan hakları ihlalinin son bulması için çalışmalar yapar.

Mazlumder anlayışında kim olursa olsun zalime karşı mazlumdan yana olmayı temel ilke edinmiştir. İnsan hakları ihlal edenin kimlik farklarından bakmazlar. “mazluma kimliğini sorulmaz” kim tarafından hangi amaçla yapılmış olursa olsun “zulme rıza zulümdür” Kısaca Mazlumder insan hakları ve özgürlüklerini geliştirilmesi ve korunması için insanlara bilinçlendirmeyi temel almaktadır. Bunun için yazılı sesli görüntülü yayın faaliyetlerinde bulunmaktadır. Seminerler ve konferanslar düzenlemektedirler.



 

Our Score