Evinizde ve okulunuzda deprem esnasında kayma, düşme yoluyla size ve çevrenizdekilere zarar verebilecek eşyaların listesini oluşturunuz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Evinizde ve okulunuzda deprem esnasında kayma, düşme yoluyla size ve çevrenizdekilere zarar verebilecek eşyaların listesini oluşturunuz. Bu eşyalarla ilgili nasıl önlemler alındı ya da alınmalı? Yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Evinizde ve okulunuzda deprem esnasında kayma, düşme yoluyla size ve çevrenizdekilere zarar verebilecek eşyaların listesini oluşturunuz. Bu eşyalarla ilgili nasıl önlemler alındı ya da alınmalı? Yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Evimizde ve okulumuzda deprem esnasında kayma, düşme yoluyla size ve çevremizdekilere zarar verebilecek eşyalar, dolaplar, süs eşyaları, elektronik aletlerdir. Bu eşyaları duvara sabitlemeliyiz. Kırılacak eşyaların olduğu dolapları çocuk kilidi gibi aparatlarla kapatmalıyız.


“Evinizde ve okulunuzda deprem esnasında kayma, düşme yoluyla size ve çevrenizdekilere zarar verebilecek eşyaların listesini oluşturunuz. Bu eşyalarla ilgili nasıl önlemler alındı ya da alınmalı? Yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Evimizde ve okulumuzda deprem esnasında kayma, düşme yoluyla size ve çevremizdekilere zarar verebilecek birçok eşya vardır.

Dolap üzerlerinde yer alan malzemelerin, kayıp düşmesini engellemek adına plastik tutucu malzemeler , yapıştırıcı kullanarak sabitlenmelidir.
Kullandığımız ısıtıcılar sarsıntı anında yangın olmaması için mutlaka yere veya duvara sabitlenmiş olmalıdır.

Devrilebilecek ağır eşyalar ve dolaplar mutlaka birbirine ve duvara sabitlenmelidir.

Tavana asılan avizeler, ağırlıklarını taşıyabilecek kancalar ile montaj edilmelidir.
İçlerinde ağır eşyalar olan dolaplar mekanik kilitlerle kapatılmalıdır.
Yataklarımızın yakınlarında içerisinde ağır eşyalar olan raf ve dolaplara yer verilmemelidir.



 

Our Score