Sevdiğiniz bir hikâye ya da fıkrayı sıra arkadaşınızla birbirinize sırayla anlatınız.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sevdiğiniz bir hikâye ya da fıkrayı sıra arkadaşınızla birbirinize sırayla anlatınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Sevdiğiniz bir hikâye ya da fıkrayı sıra arkadaşınızla birbirinize sırayla anlatınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Nasrettin Hoca günlerden bir gün gölün kenarına gitmiş. Elinde bir tas yoğurt ve bir kaşık varmış. Gölün kenarına giderek başlamış yoğurdu kaşıkla göle karıştırmaya.

Bunu gören köylüler çok şaşırmışlar işlerinden biri hemen hocanın yanına gitmiş “Hayırdır hocam? Ne yapıyorsun böyle?” diye sormuş. Nasrettin Hoca “Gölü yoğurt mayası ile mayalıyorum.” demiş. “İlahi hocam hiç böyle yoğurt ile göl yoğurt olur mu?” Nasrettin Hoca hazır cevaplarından hemen birini vermiş “Ya olursa.”


“Sevdiğiniz bir hikâye ya da fıkrayı sıra arkadaşınızla birbirinize sırayla anlatınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Günlerden bir gün çok güzel bir ormanda bir sürü ağaçlar ve tertemiz sular varmış. Bu harika ormanın tam tersi olan zalim bir aslan yaşarmış. Bu Zalim aslan ormanın kralıymış. Ormanda yaşayan herkese kötü davranırmış. Ormanda yaşayan hayvanlar bu zalim aslandan çok korkarlarmış.

Bir gün bütün hayvanlar toplanmış ve aslandan kurtulmak istediklerine kararlaştırmışlar. Aslanın yanına giderek “Efendimiz sen bizim kralımızsın. Bu koskocaman ormanın hükümdarısın. Sen her gün bir hayvanın peşinden koşturma. Biz her gün bu verdiğin orman için içimizden birini sana kurban etmek istiyoruz.” demişler. Aslan bu fikri hemen kabul etmiş. Her gün bir hayvan getirilip kurban ediliyormuş. Sıra tavşana gelmiş. Tavşanın bir planı varmış. Yemek vaktinden çok geç olunca aslanın karşısına çıkmış. Aslan sinirli bir şekilde “Nereden geliyorsun? Bu zamana kadar neredeydin?” tavşan hemen cevap vermiş “Efendimiz, ben küçük ve zayıfım.

Tek başıma size layık değilim. Bu yüzden bir tavşan daha benimle gelmişti ama yoldan gelirken karşımıza bir aslan çıktı ve diğer tavşanı yakaladı. Ben aslana bu ormanın bir kralı var dedim ama yolumuzu kesen Aslan, bu ormanın kralı benim istediğimi yaparım istediğim hayvanın yerim istediğim gibi de davranırım dedi. Bu yüzden geç kaldım.” dedi tavsan. Aslan bu duruma çok sinirlendi. “Bu kendini bilmez de kimmiş? hemen göster onu!” dedi.

Tavşan “Baş üstüne efendim.” dedi ve yola koyuldular. Tavşan aslanı derin bir koyunun başına getirdi. “İşte o kendini bilmez burada efendim.” dedi. Aslan suyun gölgesinde kendisini ve tavşanın gölgesini görünce hemen suya daldı ve oracıkta boğuldu. Böylelikle ormandakiler Zalim aslandan kurtuldular.



 

Our Score