Sizinle ilgili konularda demokratik kurallar içerisinde katılımcı olmak neden önemlidir?

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı Sizinle ilgili konularda demokratik kurallar içerisinde katılımcı olmak neden önemlidir? Düşüncelerinizi yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Sizinle ilgili konularda demokratik kurallar içerisinde katılımcı olmak neden önemlidir? Düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Kendimizle ilgili konularda demokratik kurallar içerisinde katılımcı olmak fikirlerimizi söylemek, mutluluğumuz ve bizim de içimize sinmesi açısından önemlidir.


“Sizinle ilgili konularda demokratik kurallar içerisinde katılımcı olmak neden önemlidir? Düşüncelerinizi yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Herkesin kendi ile ilgili konularda demokratik kurallar içerisinde katılımcı olmaya hakkı vardır.

İnsan duyguları olan bir varlıktır. Bu duygularını ifade edebilmesi en doğal hakkıdır.

Kendini ilgilendiren konularda olayın içine sinmesi ve kendi isteği doğrultusunda da bir şeyler yapılabilmesi için dinlenmesi gerekmektedir. Eğer düşünceleri onaylanmıyorsa bu süreç içerisinde tedirginlikler ve ailenin neden başka fikirde olduğu ifade edilerek ortak karar alınmalı ve herkes içine sinmiş bir şekilde konuyu kararlaştırılmalıdır.

Böyle olan bir insan sorumluluk alabilme gücüne sahip olur Ve ileride almış olduğu kararlarda en doğruyu seçme konusunda mantıklı hareket eder.



 

Our Score