İnsan sağlığını tehdit eden maddelerin kullanıldığı ürünlerin tüketilmemesi hangi açılardan önemlidir? Açıklayınız.

4. Sınıf İnsan Hakları Kitabı İnsan sağlığını tehdit eden maddelerin kullanıldığı ürünlerin tüketilmemesi hangi açılardan önemlidir? Açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“İnsan sağlığını tehdit eden maddelerin kullanıldığı ürünlerin tüketilmemesi hangi açılardan önemlidir? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

İnsan sağlığını tehdit eden maddelerin kullanıldığı ürünlerin tüketilmemesi kalıcı hastalıkların olmaması ve bu hastalıkların gelecek nesillere aktarılmaması açısından önemlidir.

Zararlı maddeler bağışıklığı düşürdüğü gibi bulaşıcı hastalıklara da sebep olabilmekte ve çevreyi tehdit edebilmektedir.


“İnsan sağlığını tehdit eden maddelerin kullanıldığı ürünlerin tüketilmemesi hangi açılardan önemlidir? Açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

İnsan sağlığını tehdit eden maddelerin kullanıldığı ürünlerin tüketilmemesi insanın kaliteli yaşaması, sağlığını kaybetmemesi ve sağlıklı bir hayat geçirebilmesi için önemlidir.

Ne yazık ki özellikle birçok hazır gıda da insan sağlığını tehdit eden maddeler kullanılmaktadır.

Cazip olan bu yiyecekler içinde bulunmuş olduğu bağımlılık yapan maddeler sebebiyle büyük küçük herkesin ağız tadına uymakta ve zevk verdiği için bağımlılık yapmaktadır.

Bu bağımlılıkla beraber bu maddeler birçok hastalığa sebep olmakta ve insan sağlığını tehdit etmektedir.

Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalar yapması ve bu zararlı ürünlerin kullanımının durdurulması gerekmektedir.



 

Our Score