Trafikte gözlemlediğiniz olumlu ve olumsuz davranışlar nelerdir?

4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Trafikte gözlemlediğiniz olumlu ve olumsuz davranışlar nelerdir? konusunu kısaca ele alacağız. 


“Trafikte gözlemlediğiniz olumlu ve olumsuz davranışlar nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Trafikte gözlemlediğim olumlu davranışlar trafik işaret ve levhalarına uygun hareket edilmesi, trafik ışıklarına dikkat edilmesi, trafik kurallarına uyulması ve bazı dalgınlıklarda hoşgörü ile davranılmasıdır.

Trafikte gözlemlediğim olumsuz davranışlar ise insanların küçük sorunlarda bile gergin ve sinirli olmaları, trafik kurallarına uymamalarıdır.


“Trafikte gözlemlediğiniz olumlu ve olumsuz davranışlar nelerdir?” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Trafikte gözlemlemiş olduğum olumlu davranışlar trafik kurallarına uymak, hız sınırlarını aşmamak, yayalara öncelik vererek onlara karşı duyarlı olmak, trafik işaret ve levhalarına göre hareket etmek, ulaşım araçlarını doğru yerlere park etmek kurallarına uymaktır.

Bir sıkıntı anında hoşgörü ve saygın hareketlerle sorunu çözmeye çalışmak insanlara ve görevlilere kibar davranmaktır.

Trafikte gözlemlemiş olduğum olumsuz davranışlar ise trafik kurallarına uymamak, hız sınırlarını aşarak hızlı yolculuk yapmak, emniyet kemeri takmamak, yayalara öncelik vermemek ve güç trafik işaret ve levhalarına değil kendi bildiğine göre hareket etmek ve yanlış yere park etmektir.

Bir sıkıntı oluşması durumunda sinirli ve gergin olmak her zaman öne geçmeye çalışmak ve trafik kurallarını ihlal ederek kendi ve diğer insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmak da gördüğüm olumsuz davranışlardandır.



 

Our Score