4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Sayfa 70-71-72

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Çevremizde Neler Var? Cevapları Sayfa 70, 71, 72


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Çevremizde Neler Var? Soruları ve Cevapları


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Sayfa 70-71-72


Soru : Aşağıdaki fotoğrafları iki gruba ayırmanız istenseydi nasıl bir gruplandırma yapardınız? Neden?


Cevap :

Gördün mü fotoğrafları 2 ayrı gruba ayırmak istediğimiz zaman Bunlar doğal ve yapay eserler olarak iki ayrı grupta sınıflandırılması mümkün olacaktır


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı


Mayıs ayının ilk günleriydi. Baharın gelişiyle birlikte ağaçlar canlanmaya başlamıştı. Odamın penceresini açmış dışarıyı seyrederken apartmanımızın bahçesindeki vişne ağacının dallarının kıpırdadığını fark ettim. Dikkatli bakınca iki serçenin bahçemizdeki vişne ağacına yuva yapmaya çalıştığını gördüm. Manzara etkileyiciydi. Hemen kalemimi, defterimi alıp gördüklerimi yazmaya başladım. Gözlemlerimi öğretmenim ve arkadaşlarımla da paylaşmalıydım. Çalışkan serçeler yuvanın yapımını birkaç günde tamamladı. Sonraki günlerde serçelerden biri yuvaya oturdu ve bir daha da kalkmadı. Onun bir anne adayı olduğundan emindim. Yumurtlamıştı ve şimdi de sabırla yavrularının yumurtadan çıkacağı günü bekliyordu. Günler sonra bir sabah kalktığımda serçeleri telaş içinde gördüm. Biri yuvada beklerken diğeri dışarı çıkıyor, yuvaya her gelişinde ağzında bir şeyler getiriyordu. Anlaşılan yavrular yumurtadan çıkmıştı.


Soru : Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinde geçen beşerî ve doğal unsurların neler olduğunu metnin sonunda verilen noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

Doğal Unsurlar : Doğal unsurlar serçelerin ağaç üzerine yuva yapması ve anne serçenin yuvada beklemesidir.

Beşerî Unsurlar : öğrencinin minik serçelerin görünce kalem ve defteri alıp not etmesi ve her gün dikkatlice kontrol etmesidir.


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı


Soru : Evinizden okulunuza giderken gördüklerinizi düşününüz. Bunlardan hangileri doğal, hangileri beşerî unsurdur? Neden?


Cevap :

Evimizden okulumuza giderken gördüklerim şekildedir. Evinden çıktığım anda Kaldırımda karşılaşırım kaldırımda yürürken cadde ulaşırım caddede levhalar ve trafik lambaları vardır yol üzerinde yaya geçidi çizgileri binalar dükkanlar ve mağazalar bulunmaktadır.

Okula doğru yürürken olukla ulaşmak için üst geçitten geçerim üst geçitten geçerken arabalar otobüs tramvay deniz otobüsünü görür. Doğa olaraktan Deniz ve dağları ağaçları kuşları sokaktaki köpekleri kedileri görürüz.



 

Our Score