3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 103-104-105-106-107 MEB Yayınları
3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Beslenme Saati Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 103, 104, 105, 106, 107
3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Beslenme Saati Metni Etkinlik Cevapları
3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 103-104-105-106-107
İştahsızlık
Her sabah kahvaltıda
Yerim altı yumurta.
Yarım kilo peynir yetmeyince
Ekmek eklerim ince ince.
Akşam yemeğinde et yemem,
Ama tatlıyı hiç eksik etmem.
Zaten yemek yemeyi pek sevmem.
İştahsızlık en önemli meselem!
Soru : • Sizce yukarıdaki başlık bu şiire uygun mudur? Neden?
Cevap : Bence bu başlık şiire uygun değildir çünkü şiirdeki kişi iştahsız değildir Bol bol yemek yiyordur.
Soru : • Şiirde anlatılan beslenme şekli size uygun mudur? Neden?
Cevap : Şiirde anlatılan beslenme şekli uygun değildir çünkü kahvaltıda çok fazla yemek yeniyor. Akşam yemeğinde ise protein alması yani et yemesi gerekir. Tatlıyı her gün her gün yemesi sağlığına zararlı olabilir.
• A4 kâğıdını sıra arkadaşınız ile birlikte 4 parçaya bölünüz. İkişer ikişer
paylaşınız. Birer kâğıdı maviye, birer kâğıdı kırmızıya boyayınız.
• Aşağıdaki cümlede yer alan boşluğu bir yiyecek veya içecek yazarak tamamlayınız.
Cevap :
“Sağlıklı büyümek için et, yumurta, süt meyve, baklagiller ve sebze tüketebiliriz.”
• Cümleyi tamamlarken sağlığınız için tüketmemeniz gereken yiyecek veya içeceklere de yer veriniz. Bu şekilde arkadaşlarınızı yanıltmaya çalışınız.
• Tamamladığınız cümleyi tahtaya sırayla çıkıp söyleyiniz.
• Tahtaya çıkan arkadaşınızın cümlesini dinleyiniz. Cümle size göre doğruysa mavi, yanlışsa kırmızı kartı kaldırınız. Cümleleri kendi sağlığınız açısından değerlendiriniz. Örneğin yumurta bir kişiye göre sağlıklı bir besinken yumurta alerjisi olan birine göre sağlıklı değildir.
3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları
• Öğretmeninizin rehberliğinde 3 grup oluşturunuz.
1. grup: sabah, 2. grup: öğle, 3. grup: akşam olacak şekilde ayrılınız.
• Aşağıdaki yiyecek ve içecek listesinden grubunuzun öğününe uygun yiyecek ve içecekler seçiniz.
• Seçtiğiniz yiyecek ve içeceklerin resimlerini çizip boyayınız. Resimleri grubunuzun tabağına yapıştırınız.
• Yapıştırdığınız resimlerdeki yiyecek ve içeceklerin o öğünde hangi miktarda tüketilmesi gerektiğini yazınız. Hazırladığınız tabağı grup olarak sununuz.
• Sunumlarınızı tamamladıktan sonra aşağıdaki soruları cevaplayınız.
• Buna göre noktalı yerlere uygun mevsimin adını yazınız.
1. Tabaktaki sabah kahvaltısı sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli midir?
Cevap : tabağımdaki sabah kahvaltısı sağlığımı korumak için yeterli ve dengelidir çünkü alacağım gerekli enerjilerin hepsi tabakta var
2. Tabaktaki öğle yemeği sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli midir?
Cevap : tamamdaki öğle yemeği sağlığımı korumak için yeterli ve dengeli brokoli ve köfte hem protein almama hem de brokolideki vitaminleri almamı sağlar
3. Tabaktaki akşam yemeği sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli midir?
Cevap : tabaktaki akşam yemeği sağlığımı korumak için yeterli ve dengelidir fırında balık ve çorba içmek benim için dengeli ve yeterli olacaktır
4. Bu öğünleri yiyecek olan kişi siz olsaydınız tabaklardan hangi besinleri çıkarır, tabaklara hangilerini eklerdiniz? Neden?
Cevap : Ben böyle yeseydim salata ve peyniri listemden çıkartırdım çünkü sevmiyorum. Meyve suyu ve ayranı eklerdim çünkü en çok onları seviyorum.
3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları
• Aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. Soruları tabloya göre cevaplayınız. Cevaplarınızı yazarken kutuların başındaki numaraları kullanınız.
1. Sağlığımızı korumak için tüketilmesi gereken besinler hangileridir?
Cevap : sağlığımızı korumak için tüketilmesi gereken besinler 1 2 4 5 7 8 10 11 12’dir
2. Sağlığımızı korumak için tüketilmesi uygun olmayan besinler hangileridir?
Cevap : Sağlığımızı korumak için tüketilmesi uygun olmayan besinler 3, 6 9’dur.
3. Sabah kahvaltısı için uygun olan besinler hangileridir?
Cevap : Sabah kahvaltısı için uygun olan besinler 4, 7, 12’dir.
4. Öğle yemeği için uygun olan besinler hangileridir?
Cevap : Öğle yemeği için uygun olan besinler 1, 2, 5, 8, 10 ve 11’dir
5. Akşam yemeği için uygun olan besinler hangileridir?
Cevap : Akşam yemeği için uygun olan besinler 1, 2, 5, 7, 8, 11 ve 12’dir
• Yandaki metni okuyunuz. Metinde belirtilen sorunu önlemek için neler yapabileceğinizi boş bırakılan alana yazınız.
Birleşmiş Milletler’in Gıda İsrafı Raporu’na göre Türkiye’de her yıl kişi başına 93 kilogram gıda israf oluyor. Bir yılda ise yaklaşık yedi buçuk milyon ton gıda çöpe gidiyor.
Cevap : Netinde belirtilen sorun gıda israfıdır. Gıda israfını önlemek için ailemizin bize yetecek kadar yemek yapması gerekmektedir. Evimiz için alışveriş yaparken çürüyecek olan gıdalardan bize yetecek miktarda almamız gerekmektedir. Fazla yemek yapmamamız gerekir. Bize yetecek kadar yemek yapmalıyız. Tabağımıza bize yetecek kadar miktarda yemek almalıyız.
“3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 103-104-105-106-107 MEB Yayınları” konusunu videolu bir şekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.
3 sınıf hayat bilgisi ders kitabımızda yer alan tüm ödevlerimizin cevaplarını anlaşılır ve güzel bir dediği öğrenmek istiyorsanız Forum sınıf kitabı sitesinin cevaplarını ve bilgilerini öğrenebilirsiniz toptan. Birçok bilgi vereceğim daha hem anlaşılır hem güzel bir dille yapmak ve öğrenmek istiyorsanız bu sayfayı tercih edebilirsiniz Bu sayfadaki bilgi ve cevaplardan bir öğrenci dostu bir öğrenci aradığı öğrenmek istediği ve kavramak istediği birçok cevap burada var Ben her zaman hayat bilgisi dersinden Türkçe dersine İngilizce dersine ve matematik dersini bu sayfaya bakarak hemen yapabiliyorum.
Sağlıklı bir şekilde büyümek için öncelikle beslememize dikkat etmemiz gerekir nokta beslenmemiz dengeli bir düzenli bir beslenme olmalıdır kahvaltı öğle yemeği veya akşam yemeği önlerine eksik bir şekilde yapmadan tam bir şekilde beslenerek yapmalıyız. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür bu yüzden kahvaltımızı kesinlikle ihmal etmemeliyiz kahvaltımızı güzel bir şekilde yaptıktan sonra okulumuza ve günümüze başlayabiliriz yarı yemek öğünlerimizde ise annemizin yapmış olduğu taze sebze yemeklerini et ürünleri içeren yemekleri sıcak çorbaları tercih ederek sağlığımızı korumalı ve bağışıklığımızı güçlendirmeliyiz hazır gıdalar paketlenmiş gıdalar abur cuburlar ve fazla şekerlik gıdalar hem dişlerimizi çürütür hem sağlıklı bir birey olarak yetişmemizi engeller hem de geçici bir sürede enerji sağlasak da enerji düşüklüğüne sebep olan yiyeceklerdir.