2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 31-32-33 SDR DİKEY Yayıncılık

2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Kaynaklar Tükenmesin Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 31, 32, 33


2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Kaynaklar Tükenmesin Metni Etkinlik Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 31-32-33


“2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 31-32-33 SDR DÄ°KEY Yayıncılık”

 Soru : Okulda kullandığınız kaynaklar nelerdir?


Kısa Cevap : “Okulda kullandığınız kaynaklar nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Okulda kullandığımız kaynaklar silgi, akıllı tahta, siyah tahta, tebeşir, projektör, kalem, tahta kalemi, defter, sıra, masa, pano, askılık, su, doğalgaz gibi kaynaklardır. Okulda kullandığımız kaynakları boşa israf etmemeliyiz. Onlara zarar vermemeliyiz çünkü bizden sonra gelecek olan öğrenciler de bu kaynaklardan yararlanacaklardır.


2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları


Soru :  Okul ve sınıf eşyalarını kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini söyleyiniz.


Kısa Cevap : “Okul ve sınıf eÅŸyalarını kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiÄŸini söyleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Okul ve sınıf eşyalarını kullanırken dikkatli ve özenli bir şekilde kullanıyoruz. Onlara zarar vermiyorum. Onları güzel kullanışlı bırakıyorum ki benden sonra gelen öğrenciler onları en verimli şekilde kullansınlar.

Eğer benden önceki öğrenciler beni düşünerek okul ve sınıf eşyalarını düzgün kullanmasalardı şu an ben de kötü koşullarda öğrenim görecektim. Bu yüzden empati kurmalıyız ve okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanmalıyız. Okul ve sınıf eşyalarına zarar veren bir kişi varsa onu uyarmalıyız.


2. Sınıf Hayat Bilgisi SDR DİKEY Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları


Soru : Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ile ilgili yapılan hataları belirleyiniz. Bunları önlemek için yapılması gerekenleri yazınız.


“2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 31-32-33 SDR DÄ°KEY Yayıncılık”

Cevap :

1. resimde görevlinin okulu yıkadığını görüyoruz. Okulu yıkarken suyu israf ediyor. Çok miktarda su ve sabun kullanarak suyu israf etmiştir.

2. resimde ise bir çocuğun tahta kalemi ile resim çizdiğini görmekteyiz. Tahta kalemi derste ders işlemek içindir. Resim yapmak için değil, yani ikinci resimdeki çocuk da israf yapmaktadır.


“2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 31-32-33 SDR DÄ°KEY Yayıncılık” konusunu videolu bir ÅŸekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.




 

Our Score