2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128-129-130 MEB Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Kitabı Mevsiminde Yiyoruz Metni Cevapları Sayfa 128, 129, 130
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Mevsiminde Yiyoruz Metni Cevapları
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 128-129-130
Soru : Yaz mevsiminde, hangi sebzeleri tüketiriz? Söyleyiniz.
Kısa Cevap : “Yaz mevsiminde, hangi sebzeleri tüketiriz? Söyleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Yaz mevsiminde tükettiğimiz sebzeler
- Bakla
- Bamya
- Bezelye
- Dolmalık Biber
- Domates
- Enginar
- Kabak
- Mısır
- Patates
- Patlıcan
- Salatalık
- Semizotu
- Taze Fasulye
- arpacık soğanı
- yaz kabağı
- yeşil börülce
- yeÅŸil biber
- Semizotu
- barbunya
- taze zencefil
- patates
Soru :Aşağıdaki görsele bakarak sebze ve meyvelerin hangi mevsimde yetiştiğini söyleyiniz
Cevap :
Sonbaharda yetiÅŸen sebze ve meyveler
- Limon
- Nar
- Elma
- Armut
- Karnabahar
Kışın yetişen sebze ve meyveler
- Havuç
- Portakal
- Åžeftali
- Brokoli
Ä°lkbaharda yetiÅŸen sebze ve meyveler
- Kayısı
- Kiraz
- Karpuz
- Patlıcan
- Mısır
Yazın yetişen sebze ve meyveler
- Dolmalık biber
- Çilek
- YeÅŸil elma
- Domates
- SoÄŸan
2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Kitabı Sayfa 130 Cevapları
Soru : Aşağıda harfleri karışık olarak verilen meyveleri bulunuz. Yetiştirildikleri mevsimle eşleştiriniz.
Cevap :
Soru : Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin önemi nedir? Yazınız.
Kısa Cevap : “Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin önemi nedir? Yazınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.
Uzun Cevap :
Eski zamanlarda günümüzde olduğu gibi yazın kış kışın yaz meyve ve sebzeleri bulmak mümkün değildi.
Teknolojinin gelişmesi ve sera yönteminin de yaygınlaşması ile beraber her mevsimi her ünlü bulmak mümkün
Ancak bu imkanların yanında ancak mevsimde olan meyve ve sebzeler sağlıklı ve vitaminlidir.
Mevsiminde olan meyve ve sebzeler hem daha lezzetli hem de daha sağlıklıdır.
Vücudun ihtiyacı mevsimlere göre değiştiği için mevsimsel meyve sebzeleri tüketmek vücudumuzun ihtiyacını karşılayacaktır.
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 128-129-130 MEB Yayınları” konusunu videolu bir ÅŸekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.
Sağlığımız için mevsimde yetişmiş meyve sebzeleri seçmeliyiz çünkü mevsiminde yetişmiş olan meyve sebzeler sağlık açısından ve vitamin açısından daha zengindir. Mevsimde yetişmiş olan meyve ve sebzeler hem de vücudumuz için gerekli vitamini ve suyu da bulundurur. Örneğin yazın karpuz kavun üzüm domates salatalık gibi birçok meyve ve sebze sağlığımız için hem su bulundurur hem de az şekerde olması sebebiyle yaz aylarında çok fazla tercih edilir hastalıklara ve gribe karşı greyfurt limon portakal gibi c vitamini içeren ve yüksek vitamini yiyecek ve yiyecekler bulunur. Özellikle kış aylarında karnabahar brokoli pırasa gibi sağlıklı sebzeler sayesinde bağışıklığımız güçlenir ve soğuk kalmak gibi grip olmak gibi hastalıklara karşı vücudumuzu dirençli tutar.. Mevsimine göre yetişmiş olan meyve ve sebzeleri muhakkak tercih etmemiz gerekiyor çünkü sağlığımızın korunması sağlığımızın güçlenmesi ve hastalıklara karşı dirençli ve güçlü olmamız için mevsimine göre yetişmiş olan meyve sebzeleri muhakkak tercih etmemiz gerekir nokta mevsimine göre yetişmiş olan meyve ve sebzeler vitamin açısından diğer zamanlara göre daha yüksektir buna örnek vermek gerekirse portakal mandalinaya greyfurt limon elma gibi c vitamini yüksek olan meyve sebzeleri tercih ettiğimiz zaman soğuk algınlığına ve hastalıklara karşı bağışıklığımızı güçlendirmiş oluruz.