Ormanın korunması için çalışan kuruluşların birinde aktif olarak görev yaptığınızı düşününüz. Bu kuruluşun daha etkili olabilmesi için yapılması gerekenleri yazınız.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Ormanın korunması için çalışan kuruluşların birinde aktif olarak görev yaptığınızı düşününüz. Bu kuruluşun daha etkili olabilmesi için yapılması gerekenleri yazınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Ormanın korunması için çalışan kuruluşların birinde aktif olarak görev yaptığınızı düşününüz. Bu kuruluşun daha etkili olabilmesi için yapılması gerekenleri yazınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Çevre Bilinci

Ormanlarımızın faydaları hakkında uzun uzun yazılar yazabilir ve yazılan binlerce makaleden birçoğunu örnek olarak okuyabilir ve örnek gösterebiliriz.

Ormanlarımızı korumanın en iyi yolu öncelikle çevre bilincine sahip olmaktır.

Çevre bilincine sahip bireyler ormanları nasıl koruyacaklarını bilir Ve nasıl hareket etmeleri gerektiğini bildiklerinden çevreye zarar vermez, ormanların ağaçların düzenli ve planını keser, orman yangınlarını kontrol eder ve yeniden ağaçlandırma ve avanlaştırma çalışmalarına katılarak ellerinden geleni yaparlar.

İşte böylece herkesin elinden yemyeşil bir dua ve orman meydana gelir.


“Ormanın korunması için çalışan kuruluşların birinde aktif olarak görev yaptığınızı düşününüz. Bu kuruluşun daha etkili olabilmesi için yapılması gerekenleri yazınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Ormanlarımız

Ormanlar güzel görünümü ve insana huzur vermesinin yanı sıra dünyamız için oksijen kaynağıdır.

Ormanlar aynı zamanda iklim üzerinde düzenleyici etkiye sahiptir.

Bulundukları yerin havasını temizleyerek o bölgenin bol yaşanmasını sağlar hem kuraklığı önler hem de bizlere tertemiz bir hava vererek sağlığımızın korunmasına yardımcı olur.

Ormanların faydalarından bir tanesi de ağaçların köklerinin toprağı soyarak erozyonu ve seni engellemesi böylelikle insanların ve canlıların güven içerisinde olmasını sağlamasıdır.

Hepimiz ormanların değerini ve kıymetini bilmeli ormanlar için ne yapmamız gerektiği konusunda bilinçlenerek katkıda bulunmaya çalışmalıyız.

Orman yangınlarını engellemeli, gerekli önlemleri almalı ağaç dikme ve yeşillendirme çalışmalarına katkıda bulunmalıyız.

Gereksiz israfı bırakarak ağaçların daha çok kesilmesine engel olmalı ormanlarımızı korumak için israfın önüne geçmeliyiz.

Çevre kirliliğine de dikkat ederek doğamızın korunmasına yardımcı olmalı bunların hepsi ile gelecek nesilleri tertemiz ve yeşil bir dünya bırakmalıyız.

Gelecek yeşil günler için el ele vermeliyiz.



 

Our Score