8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 64-65 MEB Yayınları

Ortaokul 8. Sınıf Fen Bilimleri Beceri Temeli Etkinlikler Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 64, 65


8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Beceri Temeli Etkinlikler Metni Etkinlik Cevapları


“8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 64-65 MEB Yayınları”

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 64-65


Örnek Olay-1: Bir grup araştırmacı, karla kaplı bir bölgeye aynı sayıda beyaz ve kahverengi tavşanlar bırakmıştır.

Soru : Araştırmacılar bir süre sonra bölgeye giderek tavşanların sayısındaki değişimi tespit eder. Siz de tavşan sayısında tespit edilen bu değişimi gösteren sütun grafiklerini çiziniz. 


Cevap :

“8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 64-65 Cevapları”

Soru : İngiltere’deki güve kelebeklerinin sayısındaki değişime göre sütun grafiklerini çiziniz.


Cevap :

kahverengi / Kahverengi kıl rengine sahip tavşanların kıl rengi ortama uyumsuz olduğu için kolaylıkla fark edildiğinden yaşama ve üreme şansı azalacaktır. / beyaz


8. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Çalışma Kitabı 65 Cevapları


Zonosemeta sinekleri, onları avlamak İsteyen canlıları korkutmak İçin sıçrayıcı örümcekleri taklit eder. Bu sinekler, sıçrayıcı örümcekler ile karşılaştıklarında ise onları korkutmak İçin yine aynı yönteme başvurur. Zonosemeta sineği, karasinek ve örümceklerin davranış özellikleri İncelenerek bir yapay zekâ programı oluşturuluyor. Bu canlılar farklı özelliklerde üç boyutlu olarak bilgisayar ortamında modelleniyor. Bu modellemelerin çeşitli durumlarda vereceği tepkiler yapay zekâ programı sayesinde hesaplanarak sanal ortamda canlandırılıyor. Böylece hiçbir canlıya zarar verilmeden deney gerçekleşmiş oluyor.

Soru : Bu sanal deney ile ilgili soruları cevaplayınız.


1. Sıçrayıcı örümcek yapay zekâsının en çok geri çekildiği ve en az saldırdığı modellemeler hangi harfler ile gösterilmiştir?


Cevap :

Sıçrayıcı örümcek yapay zekâsının en çok geri çekildiği modelleme, A modellemesidir. Sıçrayıcı örümcek yapay zekâsının en çok saldırdığı modelleme, A modellemesidir.


2. A ve B ile gösterilen modellemeler aynı türden canlıların modellemeleridir. Sanal deneye göre bu canlıların saldırıya uğrama oranları aynı mıdır? Bu durumun sebebi ne olabilir?


Cevap :

A ve B modellerinin saldırıya uğrama oranı aynı değildir. Çünkü A modellemesinin kanat yapısı ve örümcek karşındaki kanat duruşu daha caydırıcıdır. Bu yüzden örümcek yapay zekâsının A modeline saldırma oranı, B modeline göre daha az olur.


3. C ve Ç ile gösterilen modellemelere aynı şekilli kanatlar tasarlanmasına rağmen bu modellemelerin saldırıya uğrama oranları aynı mıdır? Bu durumun sebebi ne olabilir?


Cevap :

C ve Ç modellerinin saldırıya uğrama oranı aynı değildir. Çünkü L modellemesinin kanat yapısı, sıçrayıcı örümcek yapay zekâsına karşı daha caydırıcıdır. Bu yüzden sıçrayıcı örümcek yapay zekâsının C modeline saldırma oranı, Ç modeline göre daha az olur.



 

Our Score