Okula geliş ve gidişlerde uymanız gereken kuralları şimdi de siz söyleyiniz.

1. Sınıf Türkçe Okula geliş ve gidişlerde uymanız gereken kuralları şimdi de siz söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Okula geliş ve gidişlerde her zaman dikkatli olmamız gerekir. Okula gidip gelirken yapmamız gereken şeyler şunlardır. Okula giderken trafik kurallarına dikkat etmeli, sağımıza solumuza bakmalı, etrafımıza bakmalı, ve gideceğimiz yerleri kontrol etmemiz gerekir. Okula giderken yolu kullanırken kesinlikle trafik kurallarını aksatmamamız gerekir.

Okula giderken karşıdan karşıya geçerken dikkatli olmamız gerekir. Eğer arabalar geçiyorsa bizim beklememiz gerekir. Okuldan çıkarken ise tekrardan trafik kurallarını kontrol etmeli, dikkatlice yürümeli, eğer araba geçiyorsa arabaları beklemeli, sağımıza solumuza bakmalı, trafik ışıklarını kontrol etmemiz gerekir. Bu şekilde etrafımızı kontrol edersek yolumuz daha iyi bir şekilde gitmiş olur ve başımıza kötü bir şey gelmez. Eğer bu kurallara uymazsak kötü sonuçlara ulaşabiliriz.

Bu yüzden trafik kurallarına her zaman dikkat etmemiz gerekir. Trafik kuralları her insan için çok önemlidir ve her insanın bu kurallara uyması gerekir. Eğer insanlar bu kurallara uymazsa dünya çok karışır ve bu da kötü sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden her zaman etrafımızdaki insanları bilinçlendirilmeli, onları uyarmalı, ışıkları kontrol etmeli, yaya geçidini kullanmalıyız.



 

Our Score