İstek ve ihtiyaç arasındaki farkı söyleyiniz.

1. Sınıf Türkçe İstek ve ihtiyaç arasındaki farkı söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Her ailenin her  istek ve ihtiyaçları değişik şekillerde olabilir ama her zaman ihtiyaç istekten önce gelmelidir. Örnek verirsek ihtiyaçlarımız bizim yiyeceğimiz ana şeyler, gerçekten ihtiyacımız olabilecek şeylerdir. istekler ise bizim istediğimiz şeylerdir ve bunları en son alınması gerekir. Bunun yanı sıra ailemiz alışveriş listesi hazırlarken ilk başlarda ihtiyaçlara öncelik vermeleri gerekir.

İhtiyaçlar bizim zorunlu olarak ihtiyacımız olan şeylerdir. İstekler ise insanın kendinde olmasını isteyen şeylerdir. Örneğin oyuncak, telefon, tablet gibi. Ailemiz liste yaparken her zaman onların düşündüklerini önemsemeliyiz ve bizim isteklerimizi daha sonraya düşünmeliyiz. Bu şekilde ailemiz daha mutlu olur ve isteklerimiz de yavaş yavaş alınmaya çalışınır.

Kısacası ihtiyaçlarımız ana ve gerekli şeyler olduğu için onların ilk başa gelmesi lazımdır.  İsteklerin ise sona  gelmesi lazımdır. Bu şekilde aileler para limitini korumuş olur ve gerekli şeyleri daha önce alıp boş yere para harcamamış olurlar. Kısacası istekler sonda olmalıdır. Bunu hepimizin iyi bir şekilde bilmesi gereklidir.



 

Our Score