Büyükleriniz alışveriş listesi yaparken nelere dikkat ediyor? Gözlemlerinizi söyleyiniz.

1. Sınıf Türkçe Büyükleriniz alışveriş listesi yaparken nelere dikkat ediyor? Gözlemlerinizi söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Her büyük alışveriş listesi yaparken dikkatli olmaya çalışır. Önlemli yapacakları şey ise ilk başta gerekli şeyler listelemek, en sona ise istekleri koymaktır. Bu şekilde önemli şeyler alınmış olur ve istekler sona kalır.

Bu şekilde yaparlarsa her zaman daha iyi bir durumda olmuş olur. Her markette her bireyin yaptığı liste ve değişiklikler olabilir. Öncülü olarak her zaman ana şeyleri liste etmemiz gerekir. İsteklerde alınmalıdır ama en önemli olan şey gerekli olan malzemelerdir . İnsanlar hem kendine gerekli olan şeyleri belirlerler hem de para limiti koyarlar. Çünkü insanların limitli bir paraları vardır. Bizde ailemiz alışveriş listesi hazırlarken ailemizin dediğine uyumalı ve onlara dinlemeliyiz.

Çünkü onların bir para limitli olur ve onları üzmememiz  gerekir. Onlarda zaten gerekli şeyleri alacaktır ve bizim kendimize odaklanmamız onları da liste yapmaya bırakmamız gerekmektedir. Alışveriş listesi yapılırken yemeklerde kullanılan ana şeyler alınır. Örneğin su, un, yağ gibi ya da bakliyat gibi şeyler liste edilir.



 

Our Score