Güneş, Dünya, Ay ve yıldızların şekli ve büyüklüğü ile ilgili bilgi veriniz.

1. Sınıf Türkçe Güneş, Dünya, Ay ve yıldızların şekli ve büyüklüğü ile ilgili bilgi veriniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ben her gezegeni ve evrende var olan güzel  şeyleri severim.  Güneş, Dünya, Ay ve Yıldızlar bana ve gökyüzüne çok bir büyük bir güzellik katar. Güneş gerçekten çok büyük bir yıldızdır. Güneşin büyüklüğü 696.340 km’dir. Gördüğümüz üzere güneş çok büyük bir varlıktır .Güneş bize büyük bir ısı sağlar ve bizim için çok önemlidir.

Eğer güneş olmazsa biz yaşayamazdık ve bunun önemini de buradan anlayabiliriz. Dünyanın büyüklüğü ise 510.100.00 km’dir. Dünyamız bizim yaşadığımız yerdir ve ona her zaman sahip çıkmamız gerekir. Dünyamıza ne kadar çok sahip çıkarsak dünyada daha temiz olmuş olur ve ömrü daha da uzun kalmış olur. Dünyadaki su kaynaklarına, maden kaynaklarına, hayvanlara bitkilere, canlılara her şeye sahip çıkmamız gerekir. Ayın büyüklüğü ise 1.737,4 km’dir. Ay gece bize ışık veren bir gezegendir.

Aslında ayağı ışık veren güneştir. Ayın evreleri Yeni Ay, İlk dördün, dolunay ve Son dördün ayın ana evreleridir. Normal bir yıldızın büyüklüğü ise 150 km’dir.



 

Our Score