Yakın çevremizdeki hayvanları korumak için neler yapabiliriz? Bir örnek veriniz.

1. Sınıf Türkçe Yakın çevremizdeki hayvanları korumak için neler yapabiliriz? Bir örnek veriniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Hayvanlar güvenli ve sevecen varlıklardır. Bu yüzden onlara her zaman sahip çıkmamız ve elimizden geldiğince onları korumamız gerekir. Eğer hayvanları korumak istiyorsak sokağa onların yiyebileceği ve içeceği şeylerden koymamız gerekir.

Her hayvan kendine göre güzeldir. Vahşi ya da evcil olsa da her hayvan kendince çok güzeldir. Bu yüzden hayvanlara önyargılı yaklaşmamamız gerekir. Çünkü her hayvanın içinde her zaman bir güven olur. Hayvanları asla korkutmamamız  gerekir. Çünkü onlar korktukça insanlardan her zaman uzaklaşmaya başlarlar ve vahşileşirler.

Hayvanların kendi doğası bile sevecenlik ve güzellik içerir. Hayvanlar için yapmamız gereken bir diğer şey ise yağmurlu ve soğuk günler için bir barınaktır. Hayvanlara insanların zarar vermemesi için onları bilinçlendirilmeli ve onlara zarar vermemizin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatmamız gerekir.

Ben hayvanları gerçekten de çok severim ve yakınlarımı bunlar hakkında da bilgilendirmeye çalışırım. Hayvanların yaşam alanı olan ormanları ve doğayı korumamız gerekir ve onların tükettiği kaynaklara da sahip çıkmamız bizim büyük bir sorumluluğumuzdur.



 

Our Score