Yaz aylarında sizin çevrenizde ne tür değişiklikler olur? Söyleyiniz.

1. Sınıf Türkçe Yaz aylarında sizin çevrenizde ne tür değişiklikler olur? Söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ben arkadaşlarım ve ailem yaz mevsimini gerçekten çok severiz. Yazın yapılabilecek aktiviteler gerçekten çok fazla vardır. Mesela yüzmeye gitmek, topla oynamak parka gitmek, piknik yapmak gibi bir sürü şey vardır. Ben yaz mevsimi gelince arkadaşlarımla, ailemle ve sevdiklerimle birlikte parka gitmeye gerçekten çok severim.

Yaz aylarında gökyüzünde güneş belirir ve hava çok sıcak olur. Bu yüzden de klimaya veya soğutucu gibi şeylere ihtiyacımız olur ve içtiğimiz içeceklerde soğuk olur. Ben yaz mevsiminde soğuk içecekler tüketmeyi ve dondurma yemeyi gerçekten çok severim ve yapacağım aktiviteleri de yiyeceği içeceğim şeyleri de sevdiklerimle beraber yaparım.

Böyle yaparsam yaptığım şeyler de daha eğlenceli olur. Yaz mevsiminde genellikle çok yağmur olmaz gökyüzünde güneş olur etrafta da bunaltıcı bir sıcak olur. Bu yüzden de her zaman kendimizi ferahlatmaya ve soğutmaya ihtiyaç duyarız. Yaz mevsiminde insanlar üstlerine ince, onları sıcak tutmayacak ve açık renkli giysiler tercih ederler. Bu şekilde de terlemeyi azaltmaya çalışırlar. Benim etrafımda yazın geceleri ise bazen serin olabiliyor. Bu yüzden de günler daha da güzel geçmiş oluyor.



 

Our Score