Mevsimlerin özellikleri ile ilgili bir araştırma da siz yapınız.

1. Sınıf Türkçe Mevsimlerin özellikleri ile ilgili bir araştırma da siz yapınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bir yılda dört mevsim vardır ve hepsinin farklı özellikleri vardır. Mesela yazın havalar sıcak ve kurak olur. Güneş bize ısı verir ve serinlemeye ve ferahlama ihtiyaç duyarız. İnce giyinmeye çalışırız bunun yanında da açık renkli giysiler tercih edersek bizim için daha da güzel olmuş olur. Ben yazın soğuk içecekler ve gıdalar tüketmeyi gerçekten de çok severim.

Bunun yanında da yazın yüzmeye gitmeyi, parka gitmeyi, piknik yapmak gibi eğlenceli aktivitelere gerçekleştirmekten hoşnut duyarım. Yaz olunca ise herkes tatile gitme planları kurar ve bunları gerçekleştirme planı kururlar. Bu da benim gerçekten hoşuma gider. Diğer bir mevsimimiz ise kıştır. Kışın hava soğuk ve rüzgarlı olur. Kalın giyinmeye ihtiyaç duyarız. Bunun yanı sıra koyu renk giysiler tercih edersek bizim için gerçekten daha da iyi olacaktır. Kışın hastalıklara karşı önlem almak için bitki çayları gibi şeyler tüketmemiz gerekir.

Bu da bizim bağışıklılığımızı güçlendirmeye yarayacaktır. İlkbaharda ise çiçekler açar, kuşlar uçuşur, böcekler ve  çiçekler ortaya çıkar, ağaçlar yeşerir, meyveler olgunlaşır. Kısacası ilkbahar mevsimini anlattığımız da bile gerçekten ne kadar güzel olduğunu anlamış oluruz. Sonbaharda ise hava rüzgarlı olur, kışın gibi çok soğuk almaz ama yine de hava serindir. Bu yüzden üstümüze ceket  veya yelek gibi uzun kollu şeyler almamız gerekir.



 

Our Score