Çevrenizdeki bitki ve hayvanları korumak için neler yapabilirsiniz? Söyleyiniz.

1. Sınıf Türkçe Çevrenizdeki bitki ve hayvanları korumak için neler yapabilirsiniz? Söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ben çevreyi ve bitkileri çok severim. Bu yüzden de onları korumak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışırım. Bunun dışında ise çevremizdeki bitkiler bizim için çok değerlidir. Özellikle ağaçlar bizim için çok önemlidir. Çünkü onlar bize nefes sağlarlar, ağaç dışında ise çiçekler de bizim için etrafa güzellik yayarlar ve rengarenktirler.

Ağaçlar bizim yaşam kaynağımız olduğu için onlara her zaman sahip çıkmamız gerekir. Eğer bir insan bitkilere  zarar veriyorsa onu uyarmamız ve biliçlendirmemiz gerekir. Eğer fidan dikebiliyorsak fidan dikmemiz gerekir. Eğer bunları yaparsak çevremizdeki bitkilere sahip çıkmış oluruz. Çevremizdeki bitkilere sahip çıkmak her zaman güzel bir dünya demektir.

Bunun için her zaman seferber olmalı ve dünyamızı ve çevremizdeki bitkileri her şeyi güzel bir şekilde kullanmamız gerekir. Dünyada ve çevrede çeşit çeşit ağaçlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları kayık ağacı ve meşe ağacı gibi ağaçlardır bunlara birçok daha örnek verebiliriz.



 

Our Score