Çevrenizde gördüğünüz bitkilere örnekler veriniz.

1. Sınıf Türkçe Çevrenizde gördüğünüz bitkilere örnekler veriniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Benim çevremde gördüğüm birçok bitki bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ağaçlar, papatyalar, asma yaprakları gibi şeylerdir. Ben bitkileri gerçekten de çok severim. Çünkü etrafa güzellik katmaktadırlar. Ağaçlarda bitki oldukları için ağaçlar bize her zaman nefes sağlar. Bu yüzden de ağaçları gerçekten çok sevip  her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü onlar bize nefes sağlamaktadırlar. Özellikle de çiçeklere çok bayılırım.

Çünkü rengarenktir her biri çeşit çeşit olurlar. Özellikle de menekşeyi çok severim. Her insanın kendi sevdiği çiçek vardır. Bu çiçekler çeşit çeşit olduğu için herkesin  tercihi farklı olmaktadır. Yolda yürürken karşımıza değişik bitkiler çıkabilir ve o bitkilerin ne olduğuna karşı bize merak uyandırabilir. Bu bitleri araştırmak bize de büyük bir eğlence katacaktır. Sizde etrafınızda gördüğünüz bitkileri, çiçekleri, ağaçları onların çeşitlerini araştırarak kendinize bir eğlence katabilirsiniz.

Çevrenizde  çeşitli ağaçlar gördüğünüz de bunların çok fazla çeşitte olduğunu görebilirsiniz. Ağaçlara örnek verecek olursak meşe ağacı, kavak ağacı, çam ağacı, kayın ağacı, ıhlamur ağacı gibi ağaçlardır.



 

Our Score