Acil durum dendiğinde aklınıza neler geliyor?

2. Sınıf Acil durum dendiğinde aklınıza neler geliyor? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Acil durum dendiğinde aklıma doğal afetler, herhangi bir saldırı, hırsızlık gibi şeyler geliyor. Çünkü bunlar olunca insanlar endişelenir ve ellerinden geleni yapmaya çalışırlar.

Bu yüzden ben bu gibi şeylere acil durum derim. Örnek verecek olursak depremde insanlar birden çok endişe duymaya başlarlar. Hemen kendilerini korumaya çalışırlar. Depremde alabileceğimiz çoğu önlem bulunmaktadır. Bu gibi önlemeye kesinlikle uymamız çok önemli bir şeydir. Bunlara dikkat ederek hayatımızı kurtarabiliriz.

Her an hangi doğal afet  olabileceğini bilemeyiz. Bu yüzden her zaman önlem alıp, gereken kurumları kesinlikle yapmamız gerekir. Deprem çantasında bulunması gereken önemli eşyalar şunlardır. Büyük şişe su, bir miktar para, el feneri, çakmak, pil, radyo, not defteri, kalem,birkaç parça giysi, önemli ve gerekli olan evraklar ve son olarakta sürekli içtiğimiz ilaçlar.

Eğer bu gibi şeyleri çantamızda bulundurursak depremden daha az etkilenip, daha çok güvende oluruz. Acil durumlarda insanlar normal olarak panik yapabilirler. Bu herkesin yaşayabileceği bir şeydir. Acil durum sırasında panik yapabiliriz ama çok panik yapmamamız çok önemlidir. Eğer çok panik içinde olursak elimiz ayağımıza dolaşır ve ne yapacağımızı bilemeyiz. Acil durumlarda elimizden geldiğince hızlı ve dikkatli olmamız çok önemli bir şeydir. Buna dikkat etmemiz gerekir.

Deprem sırasında kesinlikle pencereden atlamamamız gerekir. Eğer inebiliyorsak hızlıca merdivenlerden inmeli ve evden çıkmalıyız. Eğer evden çıkamıyorsak sabit bir şeyin yanına çömelerek, başımızı koruyarak, ve kırılabilecek ya da bize zarar verecek herhangi bir şeyin yanına çömelmemiz bizim için tehlikeli bir şey olacaktır. Bu yüzden olabildiğince güvenli bir yerde çömelerek kendimizi korumamız çok önemli ve gerekli bur şeydir.

Bu gibi şeyleri yaparak kendimizi acil durumlardan koruyabiliriz. Acil durum çantası da kesinlikle hazırlayıp, yanımızda bulundurmamız çok önemlidir. Hırsızlık gibi bir olay gerçekleşebilir . Eğer hırsızın bizim evimizde olduğunu fark edersek, ya da evden bir şey çalındığını fark edersek en kısa sürede kesinlikle polisi aramamız gerekir.



 

Our Score