Bayrağımız hangi renklerden oluşuyor. Üzerinde hangi şekiller var?

2. Sınıf Bayrağımız hangi renklerden oluşuyor. Üzerinde hangi şekiller var? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bayrağımız bizim için çok önemlidir. Bizi temsil eden şey güzel dalgalanan bayrağımızdır. Bayrağımız beyaz ve kırmızı renklerden oluşmaktadır. Üzerinde birer ay ve yıldız bulunmaktadır.

Bayrağımızdan bahsetmişken vatanımızdan da bahsedelim. Vatanımız bizim korumamız gereken yerdir. Vatanımızı koruyup kollamak bizim bir sorumluluğumuz sayılır. Atatürk bu ülkeyi yüceltmeye ve onu devam ettirmeye çalışmıştır. Ne kadar zor duruma gelseler de bu ülkeyi kurtarmaya ve devam ettirmeye çalışmışlardır.

Bu kadar emeğin karşılığında bizim de bu ülkeyi koruyup kollamamız çok önemli bir şeydir. Milletimizi bilinçlendirmek, onu korumak, yeni bilgiler öğretmek de bizim bir görevimizdir. Türkiye vatandaşlarının her zaman dilini koruması gerekir. Ülkemizi başkalarının eline bırakmamız çok önemlidir. Her zaman hep birlikte ülkemize sahip çıkmamız gerekir.

İnsanlar bir arada olduğu sürece ülkemiz daha da yüksek yerlere gelecektir. İnsanlar birbirlerinden uzaklaştıkça ülkenin bütünü bozulacaktır. Ülkemizin düzenini korumak çok önemlidir. Ülkemizi ayakta tutmamız için elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. Ülkemiz bizim için hazine değerindedir. Çünkü ülkemiz bizim her şeyimizdir.

Bu  şekilde ülkemize sahip çıkmamız çok önemli ve gerekli bir şeydir.  Kültürümüzü, bayrağımızı,  milletimizi, değerlerimizi, ülkemizi korumamız bizim büyük bir görevimizdir. Ülkemiz birlikte olduğumuz sürece daha da çok ayakta duracaktır. İnsanlar birlik ve  beraberlik içinde oldukça bu ülke çok daha iyi konumda olacaktır.



 

Our Score