Sağlığınız için yeteri kadar meyve ve sebze tüketiyor musunuz?

2. Sınıf Sağlığınız için yeteri kadar meyve ve sebze tüketiyor musunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap : Sağlıklı besinler tütmek bizim için her zaman çok iyi olacaktır. En önemlisi ise mevsiminde meyve ve sebze tüketmektir. Mevsiminde tüketmediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımıza zarar verebilir.

Mevsiminde yetişmeyen meyve ve sebzeler hormonlu ya da ilaçlı olabilir. Bu yüzden yediğimiz meyve ve sebzelerin mevsiminde yetişip yetişmediğine dikkat etmemiz çok önemlidir. Mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek sağlığımıza olumlu bir şekilde katkı sağlar. Bu yüzden de mevsiminde meyve ve sebze tüketmemiz gerekli bir şeydir.

Sağlıklı bir birey olmak için yediğimiz  şeylere de dikkat etmemiz çok önemli bir şeydir. Ben sağlıklı bir birey olarak kalmak için dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etmeye özen gösteririm. Bir yandan da sağlıklı kalabilmek için bol bol su içmeye dikkat ederim.

Bol bol su içmek sağlığımıza büyük bir katkı sağlar. Bunun dışında ise spor yapmaya d özen gösteririm. Çünkü vücudumuzun buna ihtiyacı vardır. Her zaman oturup spor yapmazsak bu bizim sağımıza olumsuz bir katkı katar. Bu yüzden de düzenli olarak ve kendimize göre spor yapmamız çok ama çok önemlidir. Diğer yandan ise yürüyüş yapmayı da kesinlikle unutmayınız.

Gün içinde tükettiğimiz yiyeceklerin ya da herhangi bir besinin protein bize yeteri kadar yetmesine ve sağlığımıza uygun olmasına dikkat etmemiz çok önemli bir şeydir. Bu şekilde temizliğimize dikkat ederek, bol bol su içerek, dengeli ve düzenli beslenerek, bol bol su içerek, spor ve yürüyüş yaparak sağlıklı bir birey olabiliriz.



 

Our Score