Giyeceğiniz kıyafetleri belirlerken hava durumuna bakıyor musunuz? Neden?

2. Sınıf Giyeceğiniz kıyafetleri belirlerken hava durumuna bakıyor musunuz? Neden? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Giyeceğim kıyafetleri belirlerken hava durumuna bakıyorum. Çünkü bu önemli bir şeydir. Hava durumuna bakarak giyeceğimiz şeyleri belirlememiz çok önemli bir şeydir. Hava eğer soğuk ise kalın giyiniriz.

Hava güneşli ve sıcak ise ince giyiniriz. Havanın durumu nasıl ise ona göre giyinmemiz bizim için çok daha iyi olacaktır. Eğer sıcak bir havada kalın giyinirsek terleriz, eğer soğuk bir havada ince giyinirsek üşürüz. Bu yüzden giyimimiz bizim için önemli bir şeydir. Soğuk havalarda mont, bot, hırka, ceket, şapka ve atkı gibi şeyler giyerek sağlığımızı koruyup, kendimizi soğuğa karşı dirençli tutmuş oluruz.

Hava soğuk olduğu zamanlar kendimizi ısıtmamız gerekli bir şeydir. Soğuk olunca sıcak çorbalar tüketmemiz bizim için yararlı olacaktır. Bunun yanında ise yararlı bitki çayları soğuk kış günlerinde bize yarar katacaktır.

Bu gibi şeyleri yaparak daha da sağlıklı bir birey olmuş oluruz. Sağlığımızı korumak için elimizden gelen her şeyi yapmamız çok ama çok önemli bir şeydir. Ben sağlığımı korumak için  elimden gelen çoğu şeyi yapmaya çalışıyorum. Sağlığımı korumak için bol bol meyve ve sebze tüketmeye dikkat ediyorum. Tükettiğimiz besinler bizim sağlığımıza çok etki eden şeylerdir.

Sağlığımız bizim ömrümüz demektir. Bundan dolayı da sağlığımıza dikkat etmemiz gerekli bir şeydir. Kış günlerinde hastalıklar ve gripler artmaktadır. Soğuk kış günlerinde sıcak ve sağlıklı çorbalar ve yararlı bitki çayları içmemiz bizim sağlığımıza büyük bir yarar sağlar. Hazır olarak satılan abur cuburların bize zararını öğrenmemiz gerekir.

Hazır paketlenmiş şeylerin bize olan zararı sağlığımıza büyük bir negatiflik katar. Bu gibi şeylere dikkat ederek sağlığımızı çok iyi ve çok güzel bir şekilde koruyabiliriz. Kısacası ben kıyafetlerimi belirlerken hava durumuna kesinlikle bakıyorum. Nedeni ise havanın benim nasıl giyinmem gerektiğini belirlemesidir.



 

Our Score