Şehir dışına çıktığınızda evinizi özlüyor musunuz? Evinizden uzun süre uzak kalmak size neler hissettirir?

2. Sınıf Şehir dışına çıktığınızda evinizi özlüyor musunuz? Evinizden uzun süre uzak kalmak size neler hissettirir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ben şehir dışına çıktığım zaman gerçekten de evimi çok özlüyorum. Başka bir şehre alışmamız zaman alabilir. Evimden uzun süre uzak kalmak bana özlem ve üzüntü hissettirir. Yaşadığımız şehir bizim için çok büyük bir önem taşır. Yaşadığımız şehir bizim orada yaşamımızı sürdürdüğümüz yerdir. O şehirde okula veya işe gideriz, fırına, markete veya herhangi bir yere her zaman gideriz.

Kısacası bunun sonucu yaşadığımız yer bizim alıştığımız bölgedir. Başka şehirde olduğumuz zaman eski şehrimize özlem duyarız. Daha sonra evimize döndüğümüzde ise hasretimiz sönmüş olur, evimize geri dönüp orada büyük mutluluğumuzu yaşamış oluruz. Yaşadığımız şehire alıştığımız gibi yaşadığımız yerin insanlarında da alışırız.

Ben şehrimden uzak bir yere gidersem evimi de özlerim. Şehrimize özlem duyduğumuz gibi sevdiğimiz insanlara da büyük bir özlem duyarız. Sevdiğimiz bir insan bizden ayrılınca ya da başka bir şehre ya da yere gidince bizi de bir hüzün alabilir. Bir an önce ona kavuşma isteği duyabiliriz. Herhangi bir evcil hayvanımızı da özleriz. Onu kaybettiğimizde hüzün yaşayabiliriz.

Kısacası her türde hüzün bulunmaktadır. Bunları her insan yaşayabilir. Ben ise evimin orada bulunmadığı bir şehre gidersem hüzün bulurum. Bu kişiden kişiye de değişebilir.



 

Our Score