Hastalandığınızda neler yapıyorsunuz? Muayene olmak için nereye gidiyorsunuz?

2. Sınıf Hastalandığınızda neler yapıyorsunuz? Muayene olmak için nereye gidiyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ben  hastalandığım zaman hastaneye gidip tedavi olurum. Hasta olduğumuz zaman daha çabuk iyileşmek için kendimize bakmamız gerekir. Kısacası yararlı bitki çayları tüketmeli, sağlımıza daha çok iyiye yöneltmek için  de sağlıklı yemekler, sebze ve meyve tüketmemiz sağlığımız için çok önemlidir ve bunlar sağlığımızı ve bağışıklılığımızı daha da güçlendirmiş oluruz.

Sağlıklı bir birey olarak kalmamız için mevsimine uygun kıyafet seçmemiz de önemli bir şeydir. Örneğin yazın ince ve açık renkli giyinmemiz, kışın ise koyu renkli ve kalın şeyler giymemiz gerekir. Kışın mont, bot, ceket, hırka, şapka, atkı gibi şeyler giyerek dışarı hazırlıklı bir şekilde çıkmamız gerekir. Ben sağlığıma bu şekilde dikkat etmeye çalışıyorum .

Sağlığımızı daha iyi bir duruma getirmek için  ise mevsiminde çıkan sebze ve meyveleri tüketmemiz de çok önemli bir şeydir. Eğer mevsimine uygun meyve ve sebzeleri tüketmezsek bu sağlığımıza zarar verebilir. Çünkü mevsiminde olmayan sebze ve meyveler hormonlu ya da ilaçlı olabilir. Bu yüzden mevsiminde çıkan sebze ve meyveleri yemeye dikkat etmemiz de çok önemli bir şeydir.

Sağlığımıza dikkat etmek bize daha uzun bir ömür verir. Bol bol su tüketmekte çok önemlidir. Sağlığınızı güzel yapmak istiyorsanız sizde bol bol su tüketmeyi kesinlikle unutmayın.

Ayrıca günde yediğimiz öğüne ve yediğimiz yemeklerin protein açısından da değerlendirmemiz çok iyi bir şey olacaktır. Ben sağlığıma dikkat etmek için bir yandan da yürüyüş ve spor yapmayı asla ihmal etmiyorum. Siz de bunlara dikkat ederek sağlığınızı daha iyi bir duruma getirebilirsiniz.



 

Our Score