Yemek yemeden önce ve yedikten sonra neler yapıyorsunuz?

2. Sınıf Yemek yemeden önce ve yedikten sonra neler yapıyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Eğer sağlığımıza dikkat etmek istiyorsak yemek yedikten sonra ve yemeden önce mutlaka ellerimizi yıkamamız gerekli bir şeydir. Ben yemek yemeden önce ellerimi yıkarım çünkü daha önceden elimiz  kirlenmiş olabilir. Yemek yedikten sonra da kesinlikle ellerimi yıkarım çünkü yeke yerken ellerim kirlenir.

Ben bu gibi sebeplerden ellerimi yıkıyorum. Herkesin farklı bir sebebi olabilir. Temizlik insanlar için çok önemli bir şeydir. Eğer temizliğimize dikkat edersek sağlığımız daha da iyi olmuş olur. Bu yüzden bende her zaman sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum. Bana göre sağlıklı bir bireyin temiz birisi de olması gerekli bir şeydir.

Çünkü insanlar kendilerini mikroplardan ya da hastalıklardan korumak için önlem almaya çalışırlar. İnsanlar kendilerini mikroptan korudukça daha da sağlıklı biri olmuş olurlar. Bende bu gibi şeylere dikkat etmeye çalışırım. Sağlıklı bir birey olmak için de bir yandan dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmemiz çok önemli bir şeydir.

Sağlıklı bir birey olabilmek için yürüyüş ve spor yapmamız da çok önemli bir şeydir. Bol bol su içmekte sağlığımız için çok ama çok önemli bir şeydir. Sağlığımız için bize yararda bulunacak sağlıklı bitki çayları da tüketmemiz çok önemli ve güzel bir şey olacaktır. Sizde sağlıklı bir birey olmak istiyorsanız bunları gerçekleştirmeniz sizin için çok iyi olacaktır.

Sağlığımız iyi olduğu sürece ömrümüz de daha güzel bir şekilde geçmiş olur. Sağlığımızı korumak için de bir yandan da teknoloji aletlerle çok  fazla vakit geçirmememiz çok gerekli ve önemli  bir şeydir. Teknolojik aletleri uzun süre ve fazla bir şekilde kullanmak gözlerimize ve beynimize zarar verir.

Teknolojik aletlerin bazılarının ise en kötü yanları bize radyasyon yaymasıdır. Bunun önüne geçmek için teknolojik aletleri kullandığımız süreleri kısaltmamız gerekir. Teknolojik aletler bizim duruşumuzu da bozar.  Bu gibi şeylere dikkat etmeye çalışarak sağlıklı bir birey olabiliriz.



 

Our Score