Ortak kullanım alanlarında temizlik ve hijyen kurallarına uymanın neden önemli olduğunu yazınız.

2. Sınıf Ortak kullanım alanlarında temizlik ve hijyen kurallarına uymanın neden önemli olduğunu yazınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ortak kullanım alanlarında temizlik ve hijyen kurallarına önemli bir şekilde uymamız çok önemli bir şeydir. İnsanları önemseyen bir kişi temizlik ve hijyen kurallarına da uyar. Her insanın temizlik ve hijyen kurallarına uyması çok önemli ve gerekli bir şeydir.

Ben okulda ortak kullandığım sırayı temiz tutarım, ıslak  mendille silerim, üstünü karalamam ve sıranın üstünde yemek yemem. Bu da kişiden kişiye değişen bir şeydir. Bir insan bu kurallara uyarken başkaları  bu kurallara uymayabilir. İnsanların sağlığı ve kendi sağlığınızı güzel bir şekilde korumak istiyorsak ortak kullandığımız araçları temiz ve hijyenik bir şekilde kullanmamız çok önemli ve gerekli bir şey olacaktır. Toplu taşıma araçlarını da temiz tutmamız hijyen açısından çok önemlidir.

Özellikle bir salgın hastalık zamanında yaşıyorsak kendi sağlığımız açısından toplu taşıma aracına binmeden önce dezenfektan kullanmamız çok iyi olacaktır. Bunun dışında ise bir salgın hastalık döneminde yaşıyorsak toplu taşıma aracına binersek kesinlikle maskemizi çıkarmamamız gereklidir.

Bu hem bizim açımızdan hem de toplumda yaşayan diğer insanlar için çok güzel, temiz ve hijyenik olacaktır. Her insanın diğer insanların sağlığını ve kendi sağlığını da düşünmesi çok önemlidir. İnsanlar temizlik kurallarına uymalı ve sağlık açısından empati kurması çok önemli ve gerekli bir şey olacaktır. Eğer dünyanın, toplumun ve kendinizin sağlığınızı düşünmek ve buna sahip çıkmak istiyorsanız hijyen ve temizlik kurallarına uymamız hepimiz için çok önemli olacaktır.



 

Our Score