Sağlığımızı korumakla görevli meslek çalışanları hangileridir?

2. Sınıf Sağlığımızı korumakla görevli meslek çalışanları hangileridir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bizim sağlığımızı korumakla görevli olan çeşitli meslekler bulunmaktadır. Benim bildiklerimden bazıları şunlardır. Hemşire, doktor, eczane çalışanı gibi meslekler benim bildiğim mesleklerdir. Bu gibi mesleğe sahip olan insanlar bizim sağlığımızı korumak için görevli olan insanlardır. Sağlık konusuna da gelebiliriz.

Sağlığımızı korumamız bizim için çok ama çok önemli bir şeydir. Ne kadar çok sağlıklı olursak o kadar çok yaşam süremiz olmuş olur. Eğer sağlıklı bir insan olmak istiyorsak düzenli ve sağlıklı yemek yememiz gerçekten de çok önemli bir şeydir. Giysilerimizi temiz tutmak, eşyalarımızı kendimize özgü olması da temizlik bakımından önemlidir.

Zaten sağlıklı bir birey olmak için de ilk başta temiz bir insan olamamız gerekir. Yemek yemeden önce ellerimizi yıkamak, dişlerimizi fırçalamadan önce ellerimizi yıkamak, yemekten yedikten sonra ellerimizi yıkamak, dışarıdan geldikten sonra ellerimizi yıkamak, okuldan geldikten sonra ellerimizi yıkamak gibi faaliyetleri de unutmamamız çok gerekli bir şeydir.

Eğer giydiğimiz kıyafetleri temiz ve güzel bir şekilde tutarsak sağlığımıza daha da sağlık katmış oluruz. Sağlıklı bir bir şey olabilmek için çok çok kalabalık ortamlarda maske takmamız çok gereklidir. Çünkü etraftan gelebilecek bakterilere karşı bu şekilde bir kalkan kullanıp kendimizi korumuş oluruz. Eğer hasta olmak istemiyorsak sağlıklı bitki çayları tüketmeli,  sağlıklı ve el yapımı yemekler tüketmeliyiz.



 

Our Score