7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 15-16-17-18 Erkad Yayıncılık

Ortaokul 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Melekler ve Özellikleri Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 15, 16, 17, 18


7. Sınıf Din Kültürü Melekler ve Özellikleri Metni Etkinlik Cevapları


7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 15-16-17-18


Ortaokul 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında yer alan 7. Sınıf Din Kültürü Melekler ve Özellikleri Metni Etkinlik Cevapları, öğrencilerin İslam inancındaki melek kavramını daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktadır. Melekler, Allah’ın emirlerini yerine getiren, nurdan yaratılmış varlıklardır. Onlar, insanlar gibi özgür iradeye sahip değillerdir ve sadece Allah’ın emirlerini eksiksiz olarak yerine getirirler.


“7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 15-16-17-18 Erkad Yayıncılık”

7. Sınıf Din Kültürü Sayfa 15-16-17-18 Cevapları, meleklerin görevleri ve özellikleriyle ilgili çeşitli etkinlikler içerir. Bu etkinliklerde meleklerin insanlarla olan ilişkileri, görevleri ve İslam inancındaki rolleri hakkında sorular bulunmaktadır. 7. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık, bu konuyu detaylı bir şekilde işleyerek öğrencilerin melek kavramını daha iyi kavramalarını sağlamaktadır.

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 15, 16, 17, 18 Erkad Yayınları, meleklerle ilgili bilgilerin etkinliklerle pekiştirilmesini hedefler. Bu sayfalarda yer alan sorular ve cevaplar, öğrencilerin bu önemli inanç konusunu anlamalarına ve dini bilgilerini güçlendirmelerine yardımcı olur.


Soru : Toplumumuzda “Melek gibi insan” ifadesi kimler için kullanılır? Açıklayınız.


Kısa Cevap :

Toplumumuzda “Melek gibi insan” ifadesi, çok iyi, temiz ve dürüst karaktere sahip, yardımsever ve fedakar kişileri tanımlamak için kullanılır.

Uzun Cevap :

“Melek gibi insan” ifadesi, toplumumuzda genellikle çok yüksek ahlaki değerlere sahip, temiz kalpli ve yardımsever kişileri tanımlamak için kullanılır. Bu kişiler, başkalarına yardım etmekte, samimi ve dürüst davranmakta ön plandadırlar.

Karakterleriyle çevrelerine örnek olan bu kişiler, insanların manevi ve ahlaki anlamda idealize ettikleri özellikleri taşırlar. Bu ifade, bir kişinin insanlık değerlerini en yüksek seviyede yaşadığını ve her yönüyle pozitif bir etki yarattığını anlatmak için kullanılır.


“… Allah’ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır.” (Tahrim suresi, 6. ayet)

Soru : Yukarıdaki ayet bize hangi mesajı vermektedir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.


Cevap :

Bu ayet, meleklerin Allah’ın emirlerine tam bir itaatle uydiklerini ve kendilerine verilen görevleri eksiksiz yerine getirdiklerini ifade eder. Melekler, Allah’ın emirlerini sorgulamadan yerine getiren ve bu emirlerin dışına çıkmayan varlıklar olarak tasvir edilir.

Ayet, insanların da bu tür bir itaatkarlık ve sorumluluk bilinci içinde olmalarını teşvik eder. Ayrıca, bu mesaj, Allah’ın emirlerine uymanın ve verilen görevleri yerine getirmenin önemini vurgular ve bu tutumun ideal bir davranış biçimi olduğunu gösterir.


7. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları


Soru : Aşağıda görevleri verilen meleklerin adlarını noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

  • Azrail: Eceli gelen insanın hayatını sonlandırır.
  • Kiramen Katibin: İnsanların işlediği iyilik ve kötülükleri kaydeder.
  • Mikail: Mevsimleri ve tabiat olaylarını düzenler.
  • Hafaza: İnsanları kötülüklerden korur.
  • Cebrail: Allah’ın (cc) emirlerini peygamberlere iletir.
  • Mikail: İnsanlara dua eder.
  • İsrafil: Kıyamet vakti geldiğinde sûra üfler.
  • Münker ve Nekir: Mezara konulan kişiyi sorguya çeker.


 

Our Score