Mevsimine uygun kıyafet seçimi neden önemlidir? Söyleyiniz.

2. Sınıf Mevsimine uygun kıyafet seçimi neden önemlidir? Söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Yaşadığımız yerde toplam 4 tane mevsim bulunmaktadır. Bu mevsimlerin her biri çok güzel, her biri ayrı olan mevsimlerdir. İlk olarak kış mevsimi bulunmaktadır. Kış mevsiminde hava çok soğuk olur, kar yağar, hava rüzgarlı olur vb. Kışın insanlar kalın ve koyu renkli giysiler tercih ederler. Bot, mont, atkı, şapka, ceket, hırka gibi şeyler kullanırlar. Kış mevsimini böyle açıklayabiliriz.

Yaz mevsimi ise sıcak, kurak, nadiren yağışlı olur. Bu mevsimde insanlar serinlemeye ihtiyaç duyarlar. Soğuk içecekler, dondurma gibi şeyler tüketirler. Yaz mevsimde insanlar ince ve açık renkli giysiler tercih ederler. Gördüğümüz üzere iki mevsimde de farklı ihtiyaçlar ve farklı olaylar gerçekleşmektedir. Dünyada yaşayan insanlar mevsimlere ya da olaylara göre kendince önlem almaya çalışırlar.

Diğer iki mevsim ise sonbahar ve ilkbahar’ dır. Sonbahar ‘da hava soğuk olur insanlar uzun kollu şeyler tercih etmeye başlarlar. Renk renk, çeşit çeşit yapraklar yere dökülmeye başlar, bir yandan da hava eser.

İlkbahar mevsimini benim çoğu tanıdığım insanlar çok severler. Ben de ilkbahar  mevsimini çok severim. İlkbahar mevsiminde kuşlar cıvıl cıvıl cıvıldar, kelebekler uçuşur, çiçekler açar, gökkuşağı  çıkar çünkü o zaman canlıların canlandığı bir zamandır. Kısaca hangi mevsimde ne olacağını ve nasıl giyilmesi gerektiğini öğrendik.



 

Our Score