Bayramın sizin için çağrıştırdıklarını yazınız.

2. Sınıf Bayramın sizin için çağrıştırdıklarını yazınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bayram benim için mutluluk ve coşku çağrıştırıyor. Ben bayramda çok mutlu ve sevinçli bir insan oluyorum. Sadece ben değil ailem ve  sevdiklerim de çok mutlu oluyor. Bayram da insanlar çeşit çeşit yemek ve tatlılar hazırlarlar. Bayramdan önce ise Bayram temizliği yaparlar ve birbirlerine yardım ederek seferber ederler.

Bayram günleri çocuklar da bir yandan çok mutlu olurlar. Şeker veya lokum toplarlar, kendilerine oyuncak satın alırlar, birbirleriyle oyun oynarlar ve çok eğlenirler. Bayram günlerinde akrabalarımız ve sevdiklerimizle yan yana birlikte oluruz. Bu şekilde de çok eğlenip mutlu olmuş oluruz. Bayram günlerinde insanlar şenlenir , coşku içinde olur ve daha fazlası. İnsanlar birbirlerini ziyaret ederler ve etrafı gezerler. Bu şekilde de eğlenmiş olurlar. Bayram gününden önce herkesin içinde ve yüzünde güzel bir mutluluk ve coşku oluşur.

Bayram günlerini sevdiklerimle geçirmeyi çok severim ve bundan hoşnutluk duyarım. Herkesin birbiriyle eğlenmesini  ve mutlu olmasını çok severim ve mutlu olurum. Her çocuk ederler İnsanlar Bayram gününün gelmesini bekler o günün gelmesini büyük bir coşku ve mutlulukla bekler. Bayram günlerinde insanların birbirlerine yardım etmesi ve seferber olmaları beni çok mutlu eder. Çünkü insanlar birlik ve beraberlik içinde olunca birbirlerine yakınlık duyarlar.

Bu yüzden de mutlu olmuş olurlar. Böyle olmasını bana göre her insan sever ya da sevmelidir. Bayramda aile ya da akrabalarımızdan büyük olan bireylerin elini öperiz. Bunun sonucunda da bize harçlık verirler. Böyle olunca da çocuklar gerçekten de çok mutlu olurlar.



 

Our Score