Bitkilerin sağlıklı büyüyebilmesi için neler gereklidir?

2. Sınıf Bitkilerin sağlıklı büyüyebilmesi için neler gereklidir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bitkilerin sağlıklı büyüyebilmesi için güneş ışınları, toprak,  su, hava gibi şeyler gereklidir.  Her varlığın kendine göre gereksinimleri bulunmaktadır. Gereksinimlerini giderek kendilerine katkı sağlamış olurlar.

Bitkilerin bize olan yararları çok fazladır. Çiçekler etrafımıza güzellik katar, meyve ve sebzelerde bitkilerin içine girdiği için meyve ve sebze bizim yiyebileceğimiz şeylerdir. Bitkilerin buradan da ne kadar önemli bir şey olduğunu anlamaktayız. Ağaçta bitkilerin içine girer. Ağaçlar bizim oksijen kaynağımızdır ve bize hayat vermektedir.

Gerekli olan şeyleri korumalı onlara sahip çıkmamız bizim için çok önemlidir. Eğer insanlara bilinçlendirmezsek ve etrafımızdaki kaynakları düzgün kullanmazsak bu hem etraftaki varlıklar için hem de bizim için büyük bir sorun olacaktır. Bu yüzden etrafımızdaki insanlara bilinçlendirmemiz, onlara bilgi vermemiz, yanlış bir şey yaptığında onları güzelce uyanmamız bizim bir sorumluluğumuz olduğunu bilmemiz gerekir.

Etrafa oksijen katan ağaçlar bize nefes verir. Bu sayede biz nefes alıp veririz. Her insanın fidan dikmesi bizim için daha çok oksijen demektir. Ağaçların yaşadığı yer olan ormanlar bizim için çok kıymetli yerlerdir.

Ormanda eğleniyorsak , orada mangal yapıyorsak, ateşimizi kesinlikle söndürmemiz ve oraya atılmış çöpleri kesinlikle toplamamız çok çok önemlidir. Bu yüzden etrafımızdaki varlıkları ve kendimizi düşünüp kaynaklarımızı kötü kullanmamalı, tasarruflu bir şekilde kullanmamız bizim için çok büyük bir yarar olacaktır.



 

Our Score