Mevsimlerin adlarını yazınız.

2. Sınıf Mevsimlerin adlarını yazınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Türkiye’de 4 tane mevsim bulunmaktadır. Bunlar kış, yaz, ilkbahar ve sonbahardır. Her mevsimde gerçekleştirebileceğiniz aktiviteler bulunmaktadır. Yazın hava çok sıcak olur. Bu yüzden de serinlemeye ihtiyaç duyarız.

Serinlemek için kullandığımız aletler klima ve vantilatör gibi şeylerdir. Bir yandan da serin bir şekilde kalmak için insanlar açık renkli ve ince kıyafetler tercih ederler. Bununla birlikte soğuk içecekler ve dondurma gibi şeyler tüketirler. Yazın çok terlediğimiz için bol bol su tüketmemiz gerekir. Sadece yazın değil tüm mevsimlerde bol bol su tüketmemiz ve bunun yanında ise kendimize bakıp, sağlıklı ve düzenli beslenip, spor yapıp kendimizi ve bağışıklığımızı güçlendirmemiz gerekir.

Yazın insanlar serinlemek için denize giderler veya kumsala da gidebilirler. Kışın ise hava çok soğuk olur, yağmur yağar ve kar da olur. İnsanlar kendilerini sağlıklı ve sıcak tutmak için kendilerini ısıtmaya çalışırlar.

Koyu renkli ve kalın şeyler tercih ederler. Kış mevsiminde mont, bot, atkı, bere, şapka gibi şeyler tercih ederiz. Kışın hastalıklar daha da fazla olduğu için sağlıklı ve yararımıza dokunacak bitki çayları kullanmamız bizim açımızdan daha güzel olacaktır. İlkbaharda ise etraf çok güzel olur ve ışıl ışıl olur. İlkbaharda böcekler ortaya çıkar, hava çok güzel olur, meyveler olgunlaşır, ağaçlar yeşerir, çiçekler açar ve daha fazlası olur.

Sonbaharda ise hava soğuk olur, yapraklar yere dökülür ve insanlar yapraklarının döküldüğünü görünce sevinirler. Ne güzel bir görüntü olduğunu söylemeyi de unutmazlar. Gördüğümüz üzere dört mevsimimiz bulunmaktadır. Her mevsimde gerekli olan ve gerçekleşen her şey değişiklik göstermektedir. Her mevsimde bizim ihtiyacımız olan şey ise bağışıklığımızı güçlendirmek ve sağlıklı ve düzenli olmaktır.



 

Our Score