Bağımsızlığımızın sembolü olan değerlerimize örnekler veriniz.

2. Sınıf Bağımsızlığımızın sembolü olan değerlerimize örnekler veriniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bağımsızlığımızın sembolü olan şeyler bayrak, istiklal marşı, dil, başkent, yönetim şekli gibi önemli değerlerdir. Bu değerler bizim ülkemizi belirtir. Eğer ülkemize gelecek olursak ülkemiz bizim için çok değerlidir.

Ona her zaman sahip çıkmamız, korumamız, kollamamız, kültürümüzü elimizden geldiğince korumamız gerekir. Elimizden geldiği kadar ülkemize katkımızın bulunması bizim ve milletimiz için çok değerli ve güzel bir durum olacaktır. Bu ülkenin  kurulması uzun bir zaman ve büyük bir güç almıştır. Bu ülke büyük bir emek aldığına göre de ona sahip çıkmamız gerekir.

Atatürk’e büyük teşekkürler etmemiz gerekir. Sadece Atatürk’e değil, bu ülkeyi kurmakta yararı bulunan ve bu ülkeyi ilerleten kişilere de teşekkür etmemiz gerekir. Bayrağımız ve marşımız bizim için çok  önemlidir ve bizi temsil eder.

Güzel bayrağımız ve vatanımız için bir sürü kan dökülmüştür. Buna olan saygımızı belirtmek için değerlerimize sahip çıkmamız, onu korumamız, saygı duymamız gerekir. Kısacası ülkemize olan saygımız bitmemelidir. Atatürk hasta olmasına rağmen bu ülkeye katkıda bulunmaya çalışmıştır. Milletimizi bilinçlendirmemiz ve onlara bilgi vermemiz de çok önemli bir şeydir.



 

Our Score