Doğal afet denince aklınıza neler geliyor?

2. Sınıf Doğal afet denince aklınıza neler geliyor? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Doğal afetler denilince aklıma deprem sel, çığ, fırtına, hortumlar, yangınlar gibi şeyler gelmektedir. Bu gibi doğal afetler her şehrin ve her ülkenin başına gelebilecek şeylerdir. Doğal afetler insanlara normal bir şekilde de zarar sağlar.

Eğer doğal afet çok yoğundu etrafa ve insanlara büyük derece de zararlar verir. Doğal afetlere karşı önlemler almak çok önemli bir sorumluluğumuzdur. Doğal afetlere karşı önlem alırsak bizim için daha iyi olur.

Eğer önlem almazsak bizim için kötü bir durum olur. Bu yüzden de doğal afetlere karşı önlem almamız gerekir. Her doğal afetin kendine göre önlemleri olabilir. Doğal afetler Eğer şiddetli bir şekilde olursa bu her yere hasar verir ve bu da çok zor bir durumdur. İnsanlar doğal afetler yüzünden büyük bir sıkıntı içine girebilir, bu da hiçbir insanın hoşuna gitmez ve üzülürler.

Önlem almak doğal afetlere karşı bize güzel bir yardım ve olanak sağlar. Örnek verirsek deprem çantasında bulunması gereken malzemeler şunlardır. Battaniye, çakı, bolca su, erzak, pilliradyo, önemli belgeler, not defteri ve kalem, bir miktar para gibi önemli şeylerdir.



 

Our Score