Bir tehlike yaşamamak için teknolojik araç gereçleri kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz? Söyleyiniz.

2. Sınıf Bir tehlike yaşamamak için teknolojik araç gereçleri kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz? Söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Teknolojik aletlerin bize yararı olduğu gibi tehlikeleri de bulunmaktadır. Teknolojik aletler bizim günlük hayatımızda fazla bir şekilde yer alan eşyalardır. Örneğin bize radyasyon yayan eşyalar bize büyük bir zarar verir.

Telefon, tablet ve televizyon gibi eşyalar bize radyasyon yayan eşyalardır. Radyasyon insan sağlığına iyi gelmediği için radyasyon yayan eşyalarla fazla vakit geçirmememiz gerekir. Elektrikli eşyalar ile sıvı şeyleri temas etmememiz gerekir. Eğer elimiz ıslaksa kesinlikle fişten herhangi bir şey çekmememiz gerekir. Eğer çekersek bizi elektrik çarpabilir.

Bu yüzden bu gibi konularda dikkatli olmamız gerekir. Dikkatli olmadığımız durumlarda başımıza kötü durumlar gelebilir. Bu yüzden her zaman kendimizce önlem almamız gerekir. Önlem almak her insan için çok önemli bir şeydir. O yüzden başımıza gelebilecek şeylere karşı önlem almamız gerekir. İnsan hiçbir zaman başına ne geleceğini bilemez bu yüzden her zaman önlem alması gerekir. Örmek olarak  günlük yaşantımızda özellikle elektrikli eşyaları kullanırken çok dikkatli olmamız gerekir.

Bir yanlış yaptığımız durumda başımıza kötü durumlar  gelebilir. Bu yüzden her zaman dikkatli olmamız, insanlara bilgi vermemiz, bilinçli olmamız, dikkatli olmamız gerekir.



 

Our Score