Bitki yetiştirmek ya da hayvan beslemek hangi becerilerimizin gelişmesine katkı sağlar? Söyleyiniz.

2. Sınıf Bitki yetiştirmek ya da hayvan beslemek hangi becerilerimizin gelişmesine katkı sağlar? Söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Bitki yetiştirmek ya da hayvan beslemeyi tarımsal işlerde gelişmemize olanak sağlar. Bunun gibi daha da farklı yapacak şeyler vardır ve onları da yaparsak çeşitli becerilerimiz gelişmiş olur.

Bunun dışında  bitki yetiştirmek ise dünyamız için çok yararlı bir şeydir. Bitki yetiştirdiğimiz zaman farklı şeyler gözlemlemiş oluruz. Bitkinin oluşum süresini gözlemek bize bir eğlence katabilir. Çevremizde ve dünyamızda  çok çeşitte bitki bulunmaktadır. Bu bitkileri yetiştirebiliriz. Eğer çiçek yetiştirirsek etrafa güzellik ve renk katmış oluruz.

Eğer ağaç yetiştirişsek etrafa oksijen sağlamış oluruz yani dünya ve insanlar için çok önemlidir. Eğer meyve veya sebze yetiştirirsek insanlara yiyecek gıdalar sağlamış oluruz. Gördüğümüz üzere her türlü bitki yetiştirmek etrafa ve dünyaya katkı sağlar. Kısacası bitki yetiştirmek çok yararlı ve önemli bir şeydir . Hayvan beslemek diğer yandan da çok daha önemli bir şeydir. Hayvanlara mama ve su vermek bizim bir sorumluluğumuzdur. Hayvanlar çok merhametli ve sadık varlıklardır.

Hayvanlar dünyaya büyük bir katkı sağlar. Örneğin inekler bize süt, peynir, yoğurt gibi gıdalar verir. Tavuk ve hindi gibi hayvanlar ise bize yumurta verir. Başka Hayvanlar ise bize et ve deri verir. Kısacası hayvanlar çok değerli ve dünyaya katkısı olan varlıklardır.



 

Our Score