Yaşadığınız çevredeki kişiler geçinmek için hangi işleri yapıyor?

2. Sınıf Yaşadığınız çevredeki kişiler geçinmek için hangi işleri yapıyor? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Yaşadığım çevredeki kişiler çeşitli işler yapmaktadır. Her insanın farklı bir işi vardır. İşlere örnek verebiliriz. Mesela öğretmenler öğrencilere eğitim verirler. Bu sayede de öğrenciler bilgi ve dersleri öğrenerek gelişirler.

Bunun sonucunda da öğrenciler istedikleri bölümü seçerek bir mesleğe ulaşmış olurlar. Bu sayede de öğrencilerin bir sonucu olur. Çöpçüler ise etraftaki çöpleri toplar ve insanlara temiz bir çevre ve temiz bir dünya vermiş olurlar. Doktorlar ise hastalığı ya da herhangi bir sorunu olan insanların sorunlarına bakarak onları ilaç ya da tedavi yöntemiyle iyileştirmeye çalışırlar.

Fırıncılar ise ekmek, simit, kurabiye vb şeyler yaparak insanlara güzel yiyecekler sağlarlar. Markette çalışanlar ise insanlara neredeyse ihtiyaçları olan çoğu şeyi karşılarlar. Örneğin un, şeker, tuz, süt, tereyağı, bakliyat gibi. Kuaför ve berberler ise insanların saçlarını keser ve şekil verirler. Bunun gibi daha şeyleri yaparlar.

Gördüğümüz üzere her mesleğin farklı işleri bulunmaktadır. Mesleği yapan insanlar ise insanlara katkı sağlamış olurlar. Benim çevremde ki insanlar ise çöpçü, fırıncı, doktor gibi meslekleri yapan insanlardır. Çevremizde bunun gibi bulunan birçok meslek bulunmaktadır. Siz de bunları çevrenize bakarak gözlemleyebiliriz.



 

Our Score