Yaşadığınız yerde neler üretilmektedir? Araştırınız.

2. Sınıf Yaşadığınız yerde neler üretilmektedir? Araştırınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Her şehirde üretilen farklı eşyalar ve farklı maddeler bulunmaktadır. İstanbul’da üretilen şeyleri örnek verirsek orada buğday, arpa, yulaf, çeltik, mısır, bakla, patates gibi şeyler üretilmektedir.

Eğer hangi şehirde hangi maddelerin üretildiklerine bakıp araştırarak her şehirde farklı ve değişik şeylerin üretildiğini görebiliriz. Mersinde üretilen şeyler ise buğday, arpa, çavdar, nohut gibi şeylerdir. Bunun dışında ise Mersin’de her çeşit sebze yetiştirilir. Mersin’de en fazla üretilen tarım ürünü pamuktur. Farklı şehirlerde neler  yetiştiğini anlattıkça her ülkede bunların farklılaştığını anlamaktayız.  Farklılaşmaları nedeni hava durumu , oranın iklim çeşididir.

Ülkelerde üretilen şeyleri araştırarak kendinize bir eğlence katabilirsiniz ve bilgi edinmiş olursunuz İzmir’de üretilen malzemeler ise mısır, patates, pamuk buğday gibi şeylerdir. Örnek verirsek bir şehirde buğday yetişirken diğer bir yerde ise  yetişmeyebilir, birinde pamuk yetişirken ise  başka bir şehirde ise  o ürün yetişmeye meyilli olmayabilir. Birinde mısır yetişirken herhangi bir şehirde  yetişmeyebilir. O şehirde ki herhangi bir şey
şehrin şartları bunu karşılamıyor demektir.



 

Our Score