6. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 36-37 MEB Yayınları

Ortaokul 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Âdem (as) Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 36, 37


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Âdem (as) Metni Etkinlik Cevapları


“Ortaokul 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersi kapsamında, Hz. Âdem (as), insanlığın ilk peygamberi olarak önemli bir yere sahiptir. Öğrenciler, “6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları” bölümünde Hz. Âdem’in hayatından ve öğretilerinden öğrenerek, onun örnek davranışlarını benimseyebilirler. Bu ders, 6. Sınıf Din Kültürü Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Âdem (as) Metni Etkinlik Cevapları ile desteklenmektedir. Böylece öğrenciler, Hz. Âdem’in insanlığa kattığı değerleri ve onun misyonunu daha iyi anlayabilirler.


“6. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 36-37 MEB Yayınları”

Ayrıca, “6. Sınıf Din Kültürü Sayfa 36-37 Cevapları” kısmında, Hz. Âdem’in yaratılışı ve ilk insan olmasının yanı sıra, ona verilen görevler detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. 6. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 36, 37 MEB Yayınları’nda yer alan bilgiler, öğrencilerin peygamberlik müessesesi hakkında derin bir bilgi sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlerle de desteklenmektedir.


6. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 36-37


Soru : Aşağıda Hz. Âdem’in hayatıyla ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerin önündeki harfleri, zaman çizelgesindeki boşluklara doğru sıralamaya göre yazınız.


Cevap :

  • B. Topraktan yaratılması
  • Ç. Allah’ın (cc) emriyle meleklerin onun önünde saygı ile eğilmesi
  • D. Hz. Havva ile birlikte cennete yerleşmeleri
  • E. Yasak meyveden yemeleri
  • A. Hz. Havva ile birlikte cennetten çıkarılıp dünya hayatına başlamaları
  • C. Allah’tan (cc) af dilemesi


 

Our Score