Dünya’nın kendi etrafında dönmesi ve Güneş in etrafında dolanması sonucunda neler olur?

2. Sınıf Dünya’nın kendi etrafında dönmesi ve Güneş in etrafında dolanması sonucunda neler olur? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Dünya ve Güneş bizim için çok önemli şeylerdir. Dünya sayesinde yaşarız. Dünya üzerinde yaşadığımız yer küredir. Güneş olmazsa yaşayamazdık, bunu gözlemledikçe düzgün bir şekilde anlayabiliyoruz.

Dünya’nın güneş etrafında dolanmasında yıllar ve mevsimler ortaya çıkar.  Gezegenlerimiz bizim için çok önemlidir. Eğer güneş olmasaydı bitkiler fotosentez yapamazdı. Bu yüzden de oksijen üretilemezdi. Bu sonuçtan güneşin ne kadar önemli bir gezegen olduğunu anlamaktayız. Güneşbitkilerin canlıların yaşam kaynağıdır.

Güneşin yararları duydukça onun  ne kadar önemli bir gezegen olduğunu bize neler sağladığını görmekteyiz. Güneşin bize verdiği ısı, yani onun ışınları insan sağlığı bakımından çok önemlidir ve bize çok yararı dokunmaktadır. Güneşin bu yararı kısacası güneş ışınlarının yararı sayesinde bazen güneşlenmemiz bizim için iyi bir olay olacaktır.

Dünyanın yaşama sebebinin güneş olduğunu bilmekteyiz. Çünkü dünya büyük bir şekilde güneşten yarar alır. Gezegenler bizim için çok önemlidir ve bize katkıları gerçekten de çok fazladır. Bunu gözlemle de kolay bir şekilde fark edebiliriz.



 

Our Score