Ülkemizdeki doğal ve tarihî güzelliklerden hangilerinin adlarını biliyorsunuz?

2. Sınıf Ülkemizdeki doğal ve tarihî güzelliklerden hangilerinin adlarını biliyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız. 


Cevap :

Ülkemizde birçok çeşitte olan doğal ve tarihi güzellikler vardır. Bunlardan bazıları Artvin’de bulunan Karagöl, Muğla’da bulunan Kelebekler Vadisi, Sivas’ta bulunan Gökpınar Gölü,  Denizli’de bulunan Pamukkale gibi yerlerdir. Bu gibi yerleri doğal ve tarihi güzellikler  için örnek verebiliriz.

Doğal ve tarihi güzellikleri korumak istiyorsak onlara yanlış olacak davranışlar  etmemeli, onlara zarar vermememiz gerekir. Onlara zarar veren insanlar ülkesine de büyük bir zarar vermiş olur. Bazı insanlar onları çalmaya çalışır. Bu gerçekten de kötü bir davranıştır. İnsanları az da olsa biliçlendirmek istiyorsak insanlara elimizden geldiğince bilgi vermemiz gerekir.

Bir ülkenin doğal ve tarihi özellikleri  olması iyi bir şeydir. Onların varlığını sürdürmek o ülkeyi daha da güzel bir şekilde güzel kılar. Bunlardan da bunların önemini anladığımıza göre onları korumalı ve doğal ve tarihi yerleri  düzgün bir şekilde korumamız gerekir.

Tarihi ve turistik yerleri korursak o yerleri daha da kişiler görmüş olur ve turistler oraya daha çok da gelir Onların ömrünü uzatmak için yapabileceğimiz şeyler onlara düzgün ve iyi bir şekilde kullanmaktır. Onlara zarar vermemeli onlara zarar vercek  amaçlarda bulmamamız gerekir.



 

Our Score